Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin Şubat ayı toplantılarının ilki Başkan Vekili Atilla Ataman Başkanlığında bugün gerçekleştirildi . 

Trabzon Büyükşehir Belediye meclisinde gündem dolu söz alan İyi Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Neşe Ay yaptığı konuşmada ; 

Neşe Ayn; Sayın Başkanım, Degerli meclis üyesi arkadaşlar ve kıymetli basın mensubunu saygıyla selamlıyorum.  

8 ŞUBAT 1935 
Bugün Türk kadınının mecliste temsil edilmeye başlanmasının yıl dönümü.

Türkiye’de 3 Nisan 1930’da kabul edilen Belediye kanunu ile kadınlar ilk kez Belediye seçimlerinde oy kullanma ve Belediye  Meclislerine seçilme hakkını elde etmiştir.
8 Şubat 1935’te yapılan ilk genel seçimde seçilen 399 vekilden 18’i kadındı. 
Genel seçime katılım özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde % 80 oranında oldu.

Oy verenlerin %48’e yakınını kadınların oluşturduğu ifade ediliyordu. 
Türkiye’de kadınlar siyasi hakları için uzun yıllar mücadele verdi. İlk adımı 1923’te Nezihe Muhittin önderliğinde kadın partisini “ Kadın halk fıkrası” nı kurarak anlattılar. Verilen mücadele sonuç verdi. 1935 yılında Meclis’e girmeyi başardılar. Türkiye o günlerde parlamentodaki kadın sayısı oranıyla dünyada ikinci sırada yer aldı. 

Gelinen noktada kadının siyasette ve dolayısıyla Belediye’lerde ve Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ndeki temsil oranı ne yazıkki yıllar içinde istenilen seviyede olamamıştır. Bırakın eşit temsiliyeti,bugün Türkiye  Büyük Millet Meclisi’nde kadın vekillerin oranı %17’de kalmıştır. Belediyelere bakacak olursak il ilçeler ve beldeler  1389 Belediye’de  sadece 45 Belediye başkanı vardır. Bunlardan sadece 5’i Büyükşehir belediye başkanıdır. Seçilen kadın sayısı gerek Belediyeler için gerek Türkiye Büyük Millet Meclisi için 82 milyonluk Türkiye’de ürpertici bir rakamdır. 

Bu vesileyle Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisimizde ve ilçelerimizde kadın temsiliyet oranının daha fazla olması dileğimizdir. 
Son olarak Türkiye’de siyasette gerek Bakanlıktan, gerek Vekillikten, gerekse bugünkü konumu itibarıyla Sayın  Genel Başkanımız Meral Akşener‘e siyasi hayatta gösterdiği başarıdan ve kadın olarak siyasetteki  önderliginden dolayı başarılarının devamını diliyorum Meclisi saygıyla selamlıyorum.