Arslan cevabında şu ifadelere yer verdi:
Partimizin milletvekili Lütfü Türkkan Bey,  şehit yakınına yönelik bizim de tasvip etmediğimiz hakaretinin ardından Türk toplumundan ve tüm kadınlardan özür dilemiş, affını istemiştir.Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendi de kendisinden istifasını talep ederek Meclis’teki tüm görevlerinden el çektirmiştir.
Tüm bunlar yaşanmışken, 8 Kasım 2021 tarihli Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı ilk oturumunda Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Belediye Meclisi Yönetmeliği’ne aykırı bir şekilde kişiliğe dokunur sözler sarf etmiş, meclis düzenini bozacak davranışlarda bulunmuş ve meclis başkanını yok saymıştır. Yerel sorunların konu edilmesi gereken mecliste yalnızca dikkat çekmek ve ön plana çıkmak gayesiyle bu konuyu gündeme taşıyan Kurukız, sanki bozkurt işaretini izinle yapan kendisi değilmişçesine milliyetçilik edası takındı.
Lütfü Türkkan şehitlerimize saygısızlık yapmadı. Sonradan provakatör olarak topluluğa karışan, genel başkanımıza daha önceki hakaret ve küfürlerinden dolayı hakkında soruşturma başlatılmış olan bu şahıs yakışıksız ifadelerine burada yenilerini ekledi. Türkkan’ın soyadının değiştirilmesini talep etmeniz ve ‘alçaklık’ manasına gelecek soyadı almasını önermeniz, haddiniz de yetkiniz de değildir. Bizler; hata yapınca hatasıyla yüzleşebilen hatasının bedelini ödeyebilenlerin olduğu bir partinin mensuplarıyız. Bu sebeple de Lütfü Türkkan Bey görevinden istifa etmiştir. Oysa Lütfü Bey AKP Milletvekili olarak milletimize ve inancımıza hakaret etmiş olsaydı, en yağlı ihaleleri alan bir müteahhit olurdu ya da büyükelçi olarak atanırdı.
Refik Kurukız, size soruyoruz:
Şehide kelle,
Bebek katiline sayın,
Şehit babasına karaktersiz,
Şehit ablasına: ‘kardeşin de bu mesleği seçmeseydi’
Devletin polisine şerefsiz,
Vatandaşa gavat diyenlere,
Lahmacun partisi verenlere
Terörist başının kardeşini devlet televizyonuna çıkaranlara,
Bebek katilinin mektubunu seçim meydanlarında okutanlara tek bir söz söylemeyenlerin bugün çıkıp sayın Tükkan’a hakaret etme, partimize ayar verme çabası içine girmeleri bir kez daha ne kadar samimiyetsiz olduklarını göstermiştir. Kraldan çok kralcı olma çabanız vicdanlarda gerekli cevabı almıştır. Almaya da devam edecektir.
Bizler izin alarak Türk’ün sembolü olan Bozkurt işaretini yapanlardan, her fırsatta şovmenliğe soyunanlardan değiliz!!!