Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Sayın Aslan Güner’in kamuoyunda son dönemlerde sıkça gündem olan Yalıncak Plajı’yla ilgili sarfettiği “Altından da yapılsa kabul edilmez” minvalindeki açıklamalara cevaben;

Yalıncak Plajı Trabzon’umuzun altın gerdanlığı olarak Trabzon halkımıza uzun yıllar hizmet verecektir. Bu tür eleştirilerin arkasında yatan sebebi esasında anlayabiliyoruz. Daha önce kısıtlı sayıda belli kişilerin kullanımında ve kontrolünde olan plajın, Trabzon Büyükşehir Belediyemiz tarafından projelendirilerek yerin gerçek sahipleri olan Trabzon halkının kullanımına açılacak olmasıdır.
Kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından plajı yerinde inceleyen bir kişi olarak yetkililerden aldığım bilgiyi kamuoyumuzla paylaşmak isterim.
Yalıncak Plajı, kum sınırı ve tahkimatları kapsayacak şekilde 62 bin 798 metrekaredir. Plajın kıyı uzunluğu 890 metredir. Bu devasa alan içerisinde toplam bina oturum alanı ise sadece 429 metrekaredir.
Eleştirilen bu proje içerisinde Trabzon halkımızın faydalanacağı alanlar şunlardır:
-    Yürüyüş Yolu
-    Bisiklet Yolu
-    Su Parkı
-    Survivor Parkı
-    Otopark
-    Seyir Balkonları ve Mendirekler
-    Soyunma-Duş (Bay-Bayan-Engelli)-WC-Büfe İmalatları
-    Cankurtaran Kulesi
-    Ahşap Pergole
-    Oturma Bankları
-    Kamelyalar
-    Çocuk Oyun Alanları
-    Açık Yeşil Alanlar yer almaktadır…

Trabzon halkının kullanımına açılacak böyle bir tesisin farklı bir şekilde eleştirilip gündeme getirilmesi hem Trabzon halkına yapılan bir saygısızlıktır hem de gecesini gündüzüne katarak sadece ama sadece Trabzon ve halkının kazanımı için çalışan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ve ekibinin hak etmediği eleştirilerdir.
Trabzon hepimizin. Başka Trabzonumuz yok. Haliyle yaptığımız eleştirileri ve seviyelerini öyle bir düzeye yükseltelim ki Trabzonumuza ali menfaati, Yürütmeye katkısı olsun, bizler de başımızın tacı yapalım. Ancak sırf eleştiri olsun diye kamuoyunu ve gündemi meşgul etmenin doğru bir tavır olmadığını ifade etmek isterim.
Saygılarımı sunarım.