İYİ Parti olarak kuruluşumuzdan bu yana haklı bir mücadelenin sembolü olarak var olduk ve bugün 4. yılımızı kutlarken ülkenin umudu haline geldik. Sayın Genel Başkanımızın “medeniyet yolunun taşlarını cesurlar döşer” parolasıyla çıktığımız bu yolda; Allah’tan gayrı kimseden korkmayan; azimde, cesarette, ferasette, iyilikte ve mücadelede sınır tanımayan; bu hareket, kurulduğu günden bu yana nasıl ki siyasette dengeleri değiştirmişse; bundan sonra da inanıyoruz ki Trabzon’a, Karadeniz’e ve Türkiye’ye bu konudaki rüştünü ispatlayarak iktidar olacaktır.  
 
İYİ Parti kurulmuş, Türk siyasetine yepyeni bir soluk gelmiştir. İYİ Parti kurulmuş, Türk siyasetindeki tek kale maç devri sona ermiştir. Bu sayede milletimizin kaybolan umutları 19 yıl sonra İYİ Parti sayesinde yeniden yeşermiştir.  İşte bunun içindir ki İYİ Parti’nin içinde olmadığı hiçbir denklemin, Türk siyasetinde çözümü olmayacaktır. Türk siyasetinin belirleyici partisi İYİ Parti olmuştur, olmaya da devam edecektir.
 İYİ Parti’nin siyasete dahil olmasıyla, bu güne kadar her başarısızlığına bir bahane, her beceriksizliğine bir günah keçisi ve her sıkıştığında bir koltuk değneği bulan AK Parti iktidarı için artık sonun başlangıcı olmuştur.  Bundan böyle ‘iktidardan memnun değilim, ama muhalefetin de hali ortada, kime oyumuzu verelim, kötünün iyisi diye yine götürüp iktidara veriyoruz’ dönemi artık kapanmıştır. Çünkü Türk milleti artık “kötünün iyisine” değil, kelimenin tam anlamıyla iyinin iyisine layık bir millettir. Bu uğurda gereken mücadeleyi verecek kadrolar da bugün 4. yılını kutlayan İYİ Parti kadrolarımızdır.
Genel başkanımızın 'Her büyük değişim küçük ama cesur bir adımla başlar. Geleceğin Türkiye’si için sen de bize katıl' sloganı ile başlattığı İYİ partiye üye kayıt kampanyasını biz de Trabzon'da başlattık.  Başlattığımız bu kampanyaya da halkımız çok büyük teveccüh göstermiştir.  Başlattığımız kampanya kapsamında tüm Türkiye'de ve Trabzon özelinde partimize ciddi ölçüde katılım  sağlanmıştır. Bu katılımlar bizlere büyük güç verdi. Bu kardeşlerimize öncelikle teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Kendilerine hoş geldiniz diyor, ülkemize ve milletimize hizmet yolunda başarılar diliyorum.
 İYİ Parti olarak, Ulu Önder Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya bağlı bir referans noktasından hareketle; Türk milletini mutlu, Türk devletini de güçlü kılacağız. Türkiye'yi hakla, hukukla, adaletle yöneteceğiz. Yasama, yürütme ve yargı erklerinin birbirinden bağımsız, insan hak ve özgürlükleri esas alan, demokratik hukuk ilkeleri ile bezenmiş, denge denetimi olan iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme döneceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. İYİ Parti bu anlayışla yola çıkmıştır.

 Bu vesileyle başta genel başkanımız sayın Meral Akşener Hanımefendiye ,liderimizle omuz omuza, İYİ’ler ve cesurlar hareketinin bütün vatan sathında kısa sürede teşkilatlanmasında büyük pay sahibi olan, Trabzon’umuzun medarı iftiharı Sayın Koray Aydın’a, Kurucular Kurulu, Genel İdare Kurulu üyelerimize ; bu harekette zerre kadar emeği geçen, her kademede görev almış teşkilat mensuplarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. 4. yılımız kutlu olsun
                Azmi Kuvvetli
            İYİ Parti Trabzon
                   İl Başkanı