Trabzon’un tanıtımı adı altında 14-17 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilmesi planlanan Trabzon tanıtım günleri öncesi kriz çıktı.

Trabzon Dernekler Federasyonu İstanbul ayağı tarafından organizasyonu yapılan Trabzon tanıtım günlerine Trabzon’dan katılmak üzere yola çıkan ilçe belediyeleri kapıda kaldı.

Yağmurun altında bekletilen ilçe belediyelerine stand verilmeyeceği söylendi.

Bazı belediyelere de verilen ölçüler oranında stand kurmalarına müsade edilmeyeceği ifade edildi.

Trabzon’dan hazırlık yaparak verilen ölçülere göre stand hazırlayan ilçe belediyeleri yaşanan durum karşısında ne yapacağını şaşırdı.

Trabzon Dernekler Federasyonu'ndan hiçbir yetkilinin de alanda olmayışı ve telefonlara bakmayışı krizin büyümesine neden oldu.

Çok sayıda ilçe belediyesinin fuara katılıp katılmama yönünde karar aşamasında olduğu öğrenildi.

Dernekler Federasyonu daha önceki organizasyonda da Trabzon adına bu tür yakışıksız organizasyon bozukluklarına neden olmuştu.

Şu anda halen yağmur altında bekletilen belediyeler yetkili bir kişinin kendileri ile gelip görüşme yapmasını bekliyor.

3 gündür bazı belediyelerin kapıda bekletildiği gelen duyumlar arasında yer aldı.

Belediye yetkilileri, Federasyon Başkanı dahil kimsenin telefonlara bakmadığını ve bazı CHP’li milletvekillerinin durumu düzeltmek için araya girdiğini söyledi.

FEDERASYON TOPU İBB’YE ATTTI 

Öte yandan bazı ilçe belediyelerinden metre kare üzerinden anlaşma yapıldığı fakat bu belediyelere anlaşma karşılığında yer sağlanmadığı Dernekler Federasyonu yetkililerinin bu konuda İstanbul Büyükşehir belediyesini sorumlu tuttuğu Büyükşehir belediyesinin buna müsaade etmediğini söyledikleri ifade edildi.