İstanbul'da Trabzon Fırtınası Esecek

Haber: Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com 

İstanbul Trabzon Dernekler Federasyonu İstanbul’da “10. Trabzon Günleri” düzenleyecek. 

İSTANBUL’DA TRABZON 
FIRTINASI ESECEK

İstanbul’da “10. Trabzon Günleri” düzenlenecek. İstanbul Trabzon Dernekler Federasyonu öncülüğünde düzenlenecek tanıtım günleri 20-23 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. İstanbul Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu ve yönetim kurulu etkinlikler ile ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi ve İstanbul Yenikapı’da ki miting alanında gerçekleşmesi planlanan Trabzon Günleri ile ilgili bilgi verdi.  Şatıroğlu etkinliklerin Trabzon’a yakışır şekilde gerçekleşeceğini söyledi. Şatıroğlu açıklamasın, “ Trabzon2un tarih ve kültür anlamında ülkemize katmış olduğu güzellikleri bizi mutlu ediyor. İnşallah bu mutluluğu güzelliği insanımıza tanıtma, gösterme anlamında bu etkinliği yapıyoruz” dedi.

 “GAYRET 
GÖSTERECEĞİZ”

Şatıroğlu açıklamasında, herkesi etkinliklere davet ederek, “Trabzon’u ve Trabzon insanını, kültürünü tanıtma adına elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Sizlerinde orada bizim yanımızda olmanızı da rica ediyorum. İyi bir niyetle bu yola çıktık. Bu bizim düğünümüz değil bu Trabzon’un düğünü hep beraber bu düğünü yaşayalım orada kutlayalım, bütün derdimiz bu. Trabzon bütün paydaşları ile örnek bir şehir olduğunu hafızalara kazıtma adına bu etkinliği yapıyoruz. İyi şeyler yapma adına heyecanlıyız. Trabzon'a yakışır bir etkinlik yapacağız” ifadelerini kullandı. Şatıroğlu; Fuar Organizasyonumuzu Mercan Fuarcılık yapacak. Deneyimli Fuarcılığın duayeni Mercan Fuarcılıkla ortak hareket edeceğiz . 

20 EYLÜL’DE 
START VERİYOR

İstanbul Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Saymanı İbrahim Akın etkinliğin içeriği ile ilgili bilgi verdi. Akın etkinliklerin 20 Eylül Perşembe günü saat 19.00’da başlayacağını ifade etti. Etkinliğin iki ayrı çadırda yapılacağını ifade eden Akın şunları kaydetti, “Bir tanesi kültür alanı olarak değerlendirilecek. Diğer çadır etkinlik alanı olacak. Konserlerimiz olacak. Trabzonlu sanatçımız  Yusuf Güney sahne alacak. Bir müze oluşturacağız, eski tarihi eserlerimiz içinde bulunacak. Yöremize ait olan fındık ve çay bahçesi oluşturacağız. Trabzon bir marka, bizim amacımız Trabzonlu olmayan insanlarımıza yöremizi kültürümüzü tanıtmak.”