Merkezi Malezya olan International Scientific Forum (ARID) (Uluslararası Bilimsel Forum) tarafından Trabzon Maçka’da düzenlenen 9’uncu ARID Uluslararası Bilim ve Kültür Kongresi’ne, Malezya, Endonezya, Fas, Tunus, Cezayir, Libya, Mısır, Bahreyn, Irak, Ürdün, Suudi Arabistan başta olmak üzere 15 farklı İslâm ülkesinden katılan akademisyenler, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’ya ziyarette bulundu.


 
Ziyarete Uluslararası Bilimsel Forum (ARID) Başkanı Malezya Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Saıf Yousif Al – Sıweedi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ashraf  Zaıdan al Dulaımı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi  Prof. Dr. Yakup Civelek’in yanı sıra Tunus, Malezya, Fas, Irak, Ürdün, Cezayir, Endonezya, Filistin, Bahreyn, Suudi Arabistan, Mısır, Libya üniversitelerinden öğretim üyeleri katıldı. Ziyarette konuşan ARID Başkanı Doç. Dr. Saıf Yousif Al -Sıweedi, ARID Uluslararası Bilimsel Forumuna 230 üniversiteden 75 bin akademisyenin üye olduğunu, ARID’in, İslâm dünyasının en geniş altyapıya sahip akademik platformu olduğunu ifade etti.
 
Uluslararası akademik iş birliklerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz
 
Kendisini ziyaret eden akademisyenlerden üniversiteleri ve çalışma alanlarıyla ilgili bilgi alan Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, “Trabzon Üniversitesi olarak uluslararası birçok üniversite ile olduğu gibi İslâm dünyasındaki üniversiteler ile de akademik iş birliğimizi daha da geliştirmek ve en üst düzeye çıkarmak istiyoruz” dedi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Yükseköğretim Kurulu’nun Türk üniversiteleri ve akademisyenlerinin genelde tüm dünyadaki, özelde İslâm dünyasındaki üniversiteler ve akademik çevrelerle yakın iş birliği kurmaları yönünde güçlü iradeleri, destekleri ve teşvikleri bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Aşıkkutlu, “Üniversitemiz imza attığı protokollerle, uluslararasılaşma noktasında önemli adımlar atmaktadır. Bu çerçevede, Eğitim, Hukuk, İlahiyat, İletişim, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler, Güzel Sanatlar ve Tasarım ve Spor Bilimleri olarak yedi fakültesi, bir devlet konservatuvarı, iki yüksekokulu, altı meslek yüksekokulu, iki enstitüsü ve on bir uygulama ve araştırma merkezi ile sosyal tabanlı bir görünüm arz eden Üniversitemiz, İslâm ülkeleri üniversiteleri ile de ortak akademik çalışmalar ve projeler ile akademisyen ve öğrenci değişimini kapsayan her türlü akademik iş birliğini geliştirmeyi hedeflemektedir” diye konuştu.