HOPO Projesi, yenilikçi uygulamaları eğitim sistemine kazandırmayı, öğrenci ve öğretmenlere daha iyi eğitim-öğretim imkânları sunmayı amaçlanmaktadır.
 
​Bu proje ile yöneticiler, öğretmen ve öğrenciler yenilikçi uygulamaları hayata geçirmeye teşvik edilirken eğitimin tüm paydaşlarının ortaklığıyla eğitim ortamlarının da kalitesi artırılıyor.
 
​Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü, Hüseyin Burak Fettahoğlu, “Yenilikçi bir toplumun kökleri eğitim temeline dayanmaktadır. Yirminci yüzyıldan itibaren eğitimde yenilikçi ve yaratıcılık konusunda pek çok ülke eğitim programlarında iyileştirilmelere gitmiştir. Ülke olarak bizler de eğitim sistemimizdeki bu yaratıcı duyguyu ve yeniliklere açık olmayı ön plana almış bir eğitim sistemini öncelemekteyiz. Çocuklarımızın yaşayarak öğrenmesi ve bunu hayatlarına uygulayabilme, eğitimin temelini oluşturmaktadır. Bu konuda değerli insan Doğan Cüceloğlu şöyle diyor: İzin verin, çocuğunuz yaşamını tribünlerde seyirci olarak değil, sahada oyuncu olarak geçirsin. Yaşamın içinden gelmeyen bir eğitimin çocuklarda kalıcı ilerlemeler sağlaması mümkün değildir. Burada da tabii ki öğretmenlerimize ve bizlere büyük sorumluluklar düşmektedir.

​Eğitim ile yenileşmenin karşılıklı bir ilişkisinin olduğu asla yadsınamaz bir gerçektir; toplumdaki değişimler eğitim sistemini etkilerken, eğitim aracılığıyla yetiştirilen bireyler de toplumu etkilemektedir. Bu doğrultuda öncelikle hedefi bireyleri ve bireyler aracılığıyla toplumu geliştirmek ve topyekûn bir kalkınma sağlamak olan eğitimde, yeniliğin ve yenileşmenin benimsenmesi ayrı bir önem arz etmektedir. Ayrıca bireylerin yeniliğe ilişkin tutumlarının aldıkları eğitimle şekilleneceği göz önüne alındığında eğitim örgütleri olarak okullarda yenilikçiliğin ele alınması öncelik kazanmaktadır.

​İşte tam da bu noktada Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile TÜMKİAD (Tüm Kalkınma ve İş Adamları Girişimciler Derneği) iş birliğinde imzalanan Her Okulun Projesi Olsun (HOPO) projesi yenilikçi uygulamaları eğitim sistemine kazandırmayı, öğrenci ve öğretmenlerimize daha iyi eğitim-öğretim imkânları sunmayı amaçlamak için oluşturulmuştur. Bu bağlamda ilimiz genelinde 198 okulumuz farklı alanlarda projeleri ile katılmış olup katılan tüm okullarımıza ülkemiz ve şehrimiz eğitimi adına gerçekleştirdikleri kıymetli çalışmaları adına teşekkür ediyorum.
 
 
 ​Bu bakımdan çocuklarımızın eğitim adına her şeyin en iyisine sahip olması yolunda bizleri birçok projemizde destekleyen ve eğitim için varlığını her zaman hissettiren Tüm Kalkınma ve İş Adamları Girişimciler Derneği’ne de teşekkürlerimi borç biliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

 
 
       Programda “Eğitim Gönüllüsü Özel Ödülü” Trabzon eğitimine yapmış olduğu katkılardan dolayı İş Adamı Hami Yıldırım’a verildi.
 
        Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende dereceye girenlere ödülleri; törene katılan protokol üyeleri  tarafından takdim edildi.