Süper Lig kariyerinde forma giydiği 282 karşılaşmada 240 gol atan Tanju Çolak, genç forvetlerin birçoğunun mücadele azminin yoğun olduğunu ve koşu yollarında çoklukla kendileri için fırsat bulduklarını belirtti. Messi bu şeklinde adların dünya markası olmasındaki sırrın pozisyon değiştirebilme ve araya koşu yapabilme nitelikleri olduğunun altını çizen Çolak, "Gençlerimiz hava toplarına hakim olabilmeli ve buna bağlı şekilde zamanlamaları iyi olmalı. Gol vuruşlarına yoğun bir biçimde çalışmaları da müspet sonuçlar doğuracaktır." diye konuştu.

Kariyerinde 328 Süper Lig müsabakasında forma giyen ve 126 golüyle formasını giydiği takımlara başarı getiren Ertuğrul Sağlam, gençlerimizin yurdumuzda fazla fazla iyi imkânlarda top oynandığını söyledi. Dünya Kupası’nda Belçika’dan Divock Origi’nin genç yaşına karşın mühim başarılara imza attığını ve bunun en iri nedenlerinden birinin yoğun forma mücadelesine bağlı gelişme olduğuna belli eden genç teknik adam, şöyle devam etti: "Gençlerimiz, yurdumuzda fazla fazla iyi imkanlarla futbol oynadıkları ve bu olanakları memleket dışında bulamayacakları için çıkarlarını uluslararası arenaya taşımıyorlar. Bu da onlar için iri bir dezavantaj durumuna geliyor. Süper Lig’de fazla fazla iyi takımlarda forma giydikleri için, fazla fazla ciddi bir rekabet ortamı arasında mücadele etmiyorlar ve dolayısıyla bu onların kendi gelişimleri açısından bir dezavantaj oluşturuyor. Tavsiyem, gençlerimizin iri bir azimle çalışmalarını sürdürmeleri yönünde."

Forma giydiği 476 Süper Lig maçında 219 gole imza atan Hami Mandıralı, futbolda sırf yeteneğin ön planda bulunduğu dönemlerin geride kaldığını ve buna bağlı şekilde genç sporcuların çalışmalarını bu doğrultuda devam etmeleri gerektiğine dikkati çekti.

İstikbal vaat eden genç futbolcuların önce Süper Lig’de top koşturan yerli ve yabancı golcüleri takip ederek, misal almaları gerektiğini anlatan Mandıralı, "Gençler, oldukları konumun her süre bir üst seviyesini hedef şekilde belirlemeli. Titizlikle çalışarak, yeteneklerinin üzerine koymalı. Müsabakalara konsantre şekilde çıkmalı ve sırf kendileri için değil ekibi için de ter dökmeli." dedi.