Kabul edilen maddeye göre Sanayi Sitesinin planlandığı alanın dışında kalan planda iptal edildi. Planda iptal edilen alan yine kırsal olarak kalacak. 

6 MAHALLEDE 18 UYGULAMASI İPTAL OLDU KAMULAŞTIRMA YAPILACAK 

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Kutlugün, Düzyurt, Gözalan, Gölçayır ve Çukurçayır Mahalelerini kapsayan alanda yapılan 1 / 25000 ölçekli İmar Planı Değişikliği, 1 / 5000 Ölçekli İlave Revizyon Nazım İmar Planı ve 1 / 1000 ölçekli İlave revizyon Uygulama İmar Planını onaylayan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin kararlarına yapılan itirazlar bugün yeniden değerlendirildi. 

Plana toplamda 520 itiraz olduğu bunlardan 5’inin kamu kurumları, 515’inin ise vatandaşlar tarafından yapıldığı belirtildi.  


 
SANAYİ SİTESİ DIŞINDAKİ ALAN KIRSAL OLARAK KALACAK
Trabzon’da yaklaşık 10 yıldır özelikle bölgede uygulaması planlanan 18 Uygulaması ile gündem olan 6 mahallede vatandaşların istediği oldu. Mecliste kabul edilen maddeye göre 6 mahallede 18 uygulaması tamamen kaldırılırken, Sanayi Sitesinin Planlandığı alanda ise özel mülkler kamulaştırılacak. 
Buna göre Sanayi Sitesi planlanan alanın dışındaki yerlerde plan iptal edilirken, buralar yine kırsal özelliklerini korumaya devam edecek. 

SANAYİ SİTESİNİN DIŞINDAKİ ALANIN PLANI İPTAL EDİLDİ
Konuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Trabzon Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Özgür Aşık, meclisi bilgilendirdi. 
Yapılan bilgilendirmeye göre Sanayi Sitesinin Planlandığı alan dışında kalan alanda plan iptal edildi. İtirazların yoğun olduğu bu bölge eskisi gibi kırsal özelliğinin korunmasına karar verildi. 

ASLOLAN HALKIMIZIN MUTLULUĞU
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “ Bayağa uzun ve yorucu çalışma oldu. İtirazları ile gündemiyle oradaki insanlarımızın istişareleriyle varılan sonuç toplumsal yönüyle doğru sonuç. Oradaki kırsal yaşamın devamı anlayışıyla, doğru sonuç olduğu kanaatindeyim.
Her zaman yapacağımız, her projede aslolan halkımızın mutluluğu huzuru. Oradaki insanımızın hem hisselendirme, hem de kamulaştırma yoluyla huzursuzluğu söz konusu olacaktı. Buradaki toplumsal iradeyi değerli Başkanımız, Ulaştırma Bakanımızla paylaştı. Bakanlığımızın da “adem burada yerel idare bu şekilde tezahür ediyor bundan sarfı nazar edebiliriz”

 Tekrar istişare sonucunda böyle bir soncun daha hayırlı olacağını düşündük.  
18 gibi imar uygulaması yapılmayacak. 
Kamulaştırma yoluyla sanayi alanı olacak şekilde komisyonumuz da değerlendirdi. Bu sonucun hem oradaki mahallelerimizle, hem de şehircilik açısından daha doğru olacağı kanaatindeyiz” dedi. 
Madde büyükşehir belediye meclisinde oy çokluğu ile kabul edildi.

CHP'Lİ TURGAY ŞAHİN 18 UYGULAMASI İPTALİNE HAYIR DEDİ