Trabzon ABİGEM tarafından verilen eğitimlere katılan 5 özürlü de başarıyla girişimcilik eğitiminden mezun oldu.

TTSO’da düzenlenen törene TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan, ESDER Trabzon Şube Başkanı Muhammet Uçar, KOSGEB Trabzon Müdürlüğü Kemal Çağlar, Trabzon ABİGEM Direktörü Yunus Emre Katrancı ve kursiyerler katıldılar. Kursiyerlere sertifikalarını takdim ettiler.

ESDER adına konuşan Başkan Muhammet Uçar, üçüncü dönem girişimci eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerin kalfalık belgelerini almış olduklarını dile getirdi. Kurulacak işletmelerde topluma büyük katkı sağlanacağını aktardı. Uçar, “Bu eğitimde özürlü arkadaşlarımıza da kucak açtık. Beş arkadaşımız kurslarımıza katılarak başarılı oldu ve girişimci oldular. “dedi.

TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan’da, eğitimlerde başarılı olan 75 girişimciye kuracakları işletmeleri çok iyi fizibilite etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

Gürhan, günümüzde asgari ücretle dahi iş bulmanın zorlaştığını ifade ederek KOSGEB’in sağladığı destekler ile girişimciliğe adım atılmasının önemli olduğunu vurguladı. Gürhan, “ Gerek ülkemizin geleceği gerekse sizlerin geleceği için girişimci olmak çok önemlidir. Eğitimlerde başarılı olan 75 arkadaşımızın kuracağı işletmelerde de başarılı olmasını arzu ediyoruz. Bunun için her birinize çok iyi fizibilite çalışması yapmanızı öneriyoruz. İşinize sahip çıkmazını bekliyoruz. Borçlarınızı zamanında ödemeyi ve alacaklarınızı da zamanında tahsil etmeyi öğrenmelisiniz. İşletmelerinizin başarılı olmasını ve istihdam sağlamasını bekliyoruz.” dedi.

ÖZÜRLÜ GENÇLERDE DESTEKLE GİRİŞİMCİ OLDULAR

Eğitimlere katılan Emine İpekçi’de ile Fahrettin Kara’da başarılı olarak girişimciliğe adım attılar. Emine İpekçi, cam üzerine boya çalışmaları ile hediyelik eşya üzerine işletme açmayı düşündüğünü ve yanında istihdam yapacağı kişilerinde kendisi gibi özürlü insanlardan olmasını ön gördüğünü dile getirdi.

Fahrettin Kara’da girişimcilik belgesi ile oldukça anlamlı bir işletmeyi açmaya hazırlanıyor. Tekerlekli sandalye zile yaşamını sürdüren Kara, sakat arabalarının tamirini yapan bir işletme açacağını dile getirdi. İpekçi ve Kara,” İşletmelerimizi kurup başarılı olmak için çalışacağız. Herkesten destek bekliyoruz.” şeklinde konuşarak girişimci olmalarına katkı veren TTSO, KOSGEB, ESDER ve ABİGEM’e herkese teşekkür ettiler.