Genç: Yeşil alanlar olmazsa olmazımızdır


Ortahisar Belediyesi, ilçenin tamamında yeşil alan ile park yapım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
"Her mahalleye en az bir park" sloganıyla yola çıkan Ortahisar Belediyesi bu güne kadar 45 adet yeni parkı hizmete açtı ve 41 adet parkı da yeniledi. Kırsal mahallelerde ise 20 adet parkı hizmete açtı. Belediye, toplamda 35,472.00 metre karelik yeşil alanı ilçeye kazandırarak 32,935.00 metre karelik yeşil alanda ise yenileme çalışmaları yaptı. Ayrıca bugüne kadar; 32,641.00 adet ağaç, ağaççık, çalı ile 341,686.00 adet çiçek dikimi yaptı.
"YEŞİL ALANLARI ARTIRMAK MECBURİYETİNDEYİZ"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, bina yoğunluğunun artmasıyla doğru orantılı olarak vatandaşların yeşil alan talebinin de her geçen yıl daha da arttığını kaydetti.
Bu ihtiyaçlar doğrultusunda yeşil alan miktarını her yıl artırdıklarını belirten Başkan Genç, "Modern belediyeciliğin olmazsa olmazlarından biri de yeşil alan miktarını artırmaktır. Artık bir ilçenin gelişmişliği gökdelenleri ve binalarının çokluğuyla değil, yeşil alanlarının çok olmasıyla ölçülüyor. İnsanlar yeşil alan miktarının bol olduğu yerleşim birimlerinde yaşamak istiyor. İlçemizde de her geçen gün bina yoğunluğu artıyor. Bu artışla doğru orantılı olarak yeşil alan miktarını da artırmak mecburiyetindeyiz. Yoksa şehir yaşanamaz, nefes alamaz hale gelir. Dolayısıyla her geçen gün betonlaşan şehirlerde, yeşil alanlar önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir. Geçen yıl hizmete açtığımız Ekopark, kent yaşamının stresinden, gürültüsünden, kalabalığından bunalan insanlarımızın sığınak noktası haline gelmiştir. Özellikle de hafta sonları vatandaşların ailece dinlenebildiği, piknik yapabildiği, çocuklarımızın doğayla iç içe oyun oynayabildiği şehir merkezine yakın olan Ekopark'ımız yoğun talep görmesi yeşil alan ihtiyacının en önemli göstergelerinden biridir. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak bu durumun bilincindeyiz ve bu doğrultuda 85 mahallemizin tamamında yeşil alan ve park çalışmaları yapıyoruz. Bunların dışında boş alanlarda yol kenarlarında, kavşaklarda, refüjlerde; fidan, ağaç, ağaççık ve çiçek dikerek ilçemizi her yönüyle güzelleştiriyoruz. Kırsal mahallelerde yapmış olduğumuz oyun temalı parklarda köy çocuklarımızın oyun ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bundan da son derece mutluyuz..." diye konuştu.