Genç: Vaatlerimizin hepsinin arkasındayız


Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Proje Etüt Müdürlüğü toplantısına başkanlık etti. Proje Etüt Müdürü Şükrü Demir ve personelle belediyenin yapmış olduğu ve yapacağı projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Genç, 9 Şubat tarihinde ihale edilecek olan Tünel Akvaryum Projesi'nin hem Ortahisar hem de bölge için bir ilk olma özelliğini taşıdığına dikkat çekti. 

"HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR"
Bazı basın-yayın organlarında yer alan Tünel Akvaryum Projesi'nin ihalesinin iptal edildiğine yönelik haberlerin kesinlikle gerçeği yansıtmadığını belirten Başkan Genç" Tünel Akvaryum Projesi'nin tünel açma kısmının ihalesini 09/02/2018 tarihinde yapacağız. Hazırladığımız projeyi arazinin sahibi TOKİ'nin 30/07/2017 tarih ve 3044 sayılı yazısı ile verilen izinle birlikte Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun 24/05/2017 tarihinde onayladığı proje kapsamında ihale edeceğiz. Bazı basın organlarında projenin iptal edildiğine yönelik çıkan haberler kesinlikle gerçeği yansıtmıyor." dedi.
  
"SİMGE PROJE OLACAK"
"Verdiğimiz ne söz varsa, halkımıza taahhüt ettiğimiz hangi proje varsa hepsini hayata geçirmekle kararlıyız." diyen Başkan Genç,, "Projelerimizi hayata geçirmek bütün imkanlarımızı zorlayacağız. Vaatlerimizin hepsinin arkasındayız. Özellikle 9 Şubat tarihinde ihale edilecek Tünel Akvaryum hem Ortahisar için çok önemli bir simge projedir. Allah nasip ederse bu projeyi ilk defa bölgemizde biz hayata geçireceğiz. Çok önemli ve maliyeti yüksek bir proje... Birtakım teknik incelikler gerektiriyor. Ama bu konuda hem teknik olarak hem de finansal olarak kendimizi yeterli hissediyoruz. Projemizi hayata geçirdiğimizde sadece Ortahisar için değil Trabzon şehri için de simge bir proje olacak. Bölge illerimiz arasında bir farklılık yaratmış olacağız. Akvaryum, Karadeniz Bölgesi için bir ilk olma özelliği taşıyor. Türkiye'de ilk defa yeraltında bir akvaryum yapılacak. Türkiye için de bu anlamda bir ilk olma özelliğini taşıyor. Zağnos ve Tabakhane vadilerini 180 metre uzunluğunda bir tünelle yeraltından birleştireceğiz. Turistleri şehir içine çekecek ve şehir içinde daha çok zaman harcamalarını sağlayacak bir nitelikte. Tünel Akvaryum ile ayrı bir çekim, ayrı bir cazibe merkezi oluşturacağız. Şehre gelen ziyaretçinin bu şehirde kalmasını, yaşamasını, şehir içine girmesini istiyoruz. Deniz şehriyiz ama maalesef birkaç balık türü dışında hiçbir balığı tanımıyoruz. Yapacağımız akvaryumla vatandaşlarımızla her türlü deniz canlısını buluşturacağız. Ve deniz canlılarıyla ilgili insanlarımızda bir bilinç ve farkındalık oluşturacağız. Bunun yanında Ortahisar'ı daha yaşanabilir hale getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu manada her mahalleye en az bir park anlayışımız doğrultusunda bütün mahallelerimizi parklarla donatmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.