“KURBANIN MANEVİYATINA HALEL GELMESİN”
Mesajında vatandaşları  kaçak kesime karşı uyararak kurbanlarını belirlenen alanlarda kestirmeleri gerektiğine yönelik çağrısını yineleyen Başkan Genç, “Çok kıymetli hemşerilerim!.. Mübarek Kurban bayramının arifesindeyiz. Aldığımız tedbirlerle, yaptığımız hazırlık çalışmalarıyla birlikte Ortahisar olarak Kurban Bayramı’na hazırız. Kurban ibadetinin manevi atmosferine uygun bir şekilde gerçekleşmesi için tüm tedbirlerimizi aldık. Akoluk Mahallemizde belirlediğimiz büyük çaplı kurban satış ve kesim alanımız faaliyette. Bunun dışında merkez mahallelerimizde belirlediğimiz 21 noktada da kurban kesim işlemi yapılacak. Özellikle bütün vatandaşlarımızdan, bu ibadetimizin maneviyatına halel gelmemesi açısından, tespit ettiğimiz alanlarda bir nizam ve temizlik içinde bu kesim işlemlerini yaparak kurban ibadetimizi gerçekleştirmemizi rica ediyorum. Bu manada bütün mesai arkadaşlarımız, zabıtalarımız, olağanüstü bir gayretle birlikte bu çalışmalarını sürdürüyor.“ dedi.
AŞIYA VE KORUNMA TEDBİRLERİNE VURGU YAPTI
Bayram ziyaretleri ve bayramlaşma konusunda da önemli uyarılarda bulunan Genç, şu ifadeleri kullandı:”Bu güzel bayramımızı karşılamaya hazırlanırken, eski günlere, eski bayramlara kavuşmak, bir arada olmak hepimizin arzusu. Fakat salgın dolayısıyla bu ziyaretleri çok çok kısıtlı tutmalıyız. Çünkü mutant virüslerle birlikte bu salgının bitmediğini, 4. aşamaya geçilme ihtimali olduğunu görüyoruz. O manada bütün vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyen konusunda aynı hassasiyeti göstermesini özellikle rica ediyorum. Bu hastalıktan kurtulmak için en önemli deva olan aşılanma konusuna dikkat etmeliyiz. Ülkemizin her sathında olduğu gibi Trabzonumuzda da aşıda yaş sınırının 16’ya kadar inmesi nedeniyle bütün vatandaşlarımızın çok çok hassasiyet göstermesini ve aşısı gelen vatandaşlarımızın mutlaka aşısını olmasını diliyoruz. Çünkü bireysel değil, hepimizin sağlığını ilgilendiren bir husus. O nedenle inşallah bu tedbirlerle birlikte bayramımızı çok güzel bir şekilde geçireceğiz.”
İSLÂM ALEMİNİN KURBAN BAYRAMI’NI TEBRİK ETTİ
Mesajında İslâm coğrafyasında gözyaşların sona ermesini dileyen Başkan Genç, “Kurban Bayramı vesilesiyle bütün dünyada huzurun, sükûnun, mutluluğun, güzelliklerin yaşanmasını; savaşların, kanın, gözyaşının sona ermesini, mazlum milletlerin, özellikle İslâm coğrafyasında sıkıntı çeken kardeşlerimizin sıkıntılarından arınmasını diliyorum. Cenab-ı Allah’tan bu bayram vesilesiyle huzura, mutluluğa kavuşmalarını niyaz ediyorum. Evvel emirde tabiki bütün hemşerilerimizin ama umumi olarak da bütün İslâm aleminin Kurban Bayramını kutluyorum, tebrik ediyorum. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.