Genç, işadamlarını yatırıma çağırdı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON)'nin 6. Aylık Ekonomi Değerlendirme Toplantısı’na katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, işadamlarını Ortahisar Belediyesi tarafından yürütülen Tarihi İpekyolu Projesi ve Tünel Akvaryum projeleriyle ilgili yatırıma davet etti. 
ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ 


Böyle bir toplantının Trabzon'da düzenlenmiş olmasından dolayı gururlandığını ve mutlu olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Hepimizin malumu, 15 Temmuz 2016 tarihinde çok hain bir işgal girişimiyle tarihinde karşılaştık. İrademizin elimizden alınmak istendiği işgal girişiminin 3. yıldönümünün arifesindeyiz. Kıymetli Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, milletimizi cesaretle ayağa kaldırarak karşı durdurduğumuz bu hain darbe girişiminin yıldönümü vesilesiyle 251 şehidimizi rahmetle, minnetle anıyorum ve 2193 gazimize de şifalar diliyorum."  dedi. 
15 TEMMUZ'UN EKONOMİK BOYUTUNA DEĞİNDİ
15 Temmuz'da Türkiye'nin ekonomik gücünü de darbe yapılmak istendiğine değinen Başkan Genç, "15 Temmuz esasında bugünkü gündemimizle de ilişki kurmak istersek, bu ülkenin ekonomik gücüne karşı yapılmış bir darbeydi, bir işgal girişimiydi. Çünkü, bu topraklarda yaşan Türk milleti, inancımızın ve insanlığın bizim  medeniyetimize yüklediği değerleri bütün yeryüzünde ve bu topraklarda yaymak adına neleri yapabildiğini ispatlamış bir milletir. Bu toprakların gücünü sömürmek ve emperyalist amaçlarını gerçekleştirmek isteyen güçler boş durmuyor. Yüzyıl önce de durmuyorlardı, şimdi de durmuyorlar. Bugün de tıpkı yüzyıl önce Çanakkale'de olduğu gibi aynı ruhla bu güçlerle mücadele ediyoruz. İnancımızın, insanlığın bize yüklediği değerleri, hakkı ve hakikati savunuyoruz. En temel hak olan yaşam hakkını savunuyoruz. Öyle bir milletiz... Üzerimizde bütün yeryüzüne şumul eden bir medeniyet sorumluluğu var. Biz güçlenirken bu şer güçlerin taarruzuna maruz kalıyoruz ama inadına bu güçlenme hareketini devam ettirmemiz lazım." diye konuştu. 
SEFERBERLİK GÖZÜYLE BAKMALIYIZ


Ekonomik kalkınmanın sadece devletin çabasıyla gerçekleştirilemeyeceğini, bu konuda işadamlarına da büyük görevler düştüğünü belirten Başkan Genç, "Ekonomi sadece devletin çabasıyla değil, işte Anadolu Aslanları adıyla kurulan ve şu anda en önemli bir sorunumuz olan istihdamımıza bir milyona yakın katkı sağlayan böyle bir kuruluşun faaliyetleri bizi de ilgilendiriyor. Biz de kıymetli valimizin önderliğinde, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız ve STK'larımızla bu işe seferberlik gözüyle bakarak, üreterek daha güçlü olacağımız bilinciyle şehrimizde bu tür çalışmaları sürdürüyoruz." dedi. 
DÖRT ETAPLI PROJE HAZIR 


ASKON üyesi işadamlarını şehrin gelişen turizm trendine uygun olarak Ortahisar Belediyesi tarafından turizm çeşitliliği oluşturmak amacıyla yürütülen Tarihi İpekyolu ve Tünel Akvaryum projesine yatırım yapmaya davet eden Başkan Genç, "Burada iki hususu özellikle zikretmek isterim. Şehrimizin gelişen trendi olan turizm noktasında atılması gereken adımlar, yapılması gereken yatırımlar var. Turizmi daha çok destekleyecek cazip merkezler oluşturma adına Ortahisar Belediyesi olarak Mağmat'ta 600 dönümlük destinasyon alanımız var. Bu alanın mera vasfını kaldırarak belediyemize devrini sağladık. Şu anda da dört etaplı çok mükemmel bir proje hazırladık. Projemiz de kesinleşti. Şu anda yatırımcı ve yatırım bekliyoruz.  Bu hususu paylaşmak istiyorum. Yine turizmi çeşitlendirme adına bir akvaryum projesi hayata geçirmek istiyoruz. Bunun da tünelini tamamladık. İnşallah bu konuda da yatırımcı bekliyoruz." diye konuştu.
MÜŞTEREK PROJELER YAPALIM 


ASKON üyesi işadamlarıyla müşterek projeler yapmaya hazır olduğunu dile getiren Başkan Genç, "Bütün bunlarla beraber şehrimizin gelişen trendine, ekonomisine katkı sağlamakla kendimizi mükellef addediyoruz. Bu manada da bu işi ekonomik seferberlik boyutuyla da ve biraz önce açıkladığım amaçlara matuf olarak da gören ASKON'umuzun da kıymetli genel merkez heyetiyle müşterek çalışmalar yapmaya, adımlar atmaya da hazır olduğumuz ifade etmek istiyorum. Beni de sabırla dinlediğiniz için de teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu güzel organizasyon nedeniyle İbrahim Beşir başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Toplantımızın tekrar hayırlı olmasını diliyorum." sözlerine yer verdi. 
Toplantıya, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile çok sayıda işadamı ve STK başkanı katıldı.