Trabzon Mesleki Eğitim ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik bölümünde çocuğunu okutan bir veli okul hakkında öyle iddialarda bulundu ki bu haber Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nda büyük yankı yapacak.

10162133_dscn5857

OKUL KISITLI YETKİLİ, ÖĞRETMENLER İSE YETERSİZ

Çocuğunu kayıt ettirdiği dönemde Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın eğitim verilmeye yetersiz gördüğü bu yüzden kısıtlı onay verdiği Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, 4 yıldan beri bu lisede eğitim vermeye yeterliliği bulunmayan öğretmenler ve kısıtlı yetki belgesi ile eğitim vermeye devam ediyor, diyerek mücadele veren 4.sınıf öğrencisi velisi Bekir Sami EMİROĞLU, 4 senedir eğitim veren bu lise hakkında tabiri caizse her kapıyı çalmış ancak ne bakanlıklara bağlı il müdürlüklerinden ne de bu konuda şikayetini bildirdiği hiçbir kurumdan bir cevap alamamış.

 

DENİZCİ OLMA HAYALLERİNİ ARABA MOTORLARI SÖKEREK GERÇEKLEŞTİRİYORLAR!

Kendi çocuğu bu okulda öğrenim görmeye başladığından beri yetki belgesi konusunda mücadele veren veli Bekir Sami EMİROĞLU, “Çocuğum ile birlikte orada öğrenim gören her çocuk 4 sene önce o okula Denizcilik Alanında meslek edinebilmek amacıyla kayıt yaptırdı. Ancak şimdi bu çocukların alacakları diploma ile değil meslek sahibi olmak limanda herhangi bir geminin içine girmeye dahi hakları bulunmuyor. O halde bu çocuklar 4 sene boyunca hangi hukuki çerçeve içerisinde yine onlara eğitim vermeye yetkisi bulunmayan öğretmenler tarafından öğrenim görmektedir, aklım almıyor doğrusu. Denizcilik Alanında Mesleki gelişimi arttırmak amacıyla bu çocuklar bir yıl boyunca Büyük Sanayi Sitesinde araba motor tamiri yapan işyerlerinde staj eğitimi almaktalar. Hangi arabanın Denizcilik Meslek Alanında bir çocuğa kabiliyet kazandıracağına buyurun siz karar verin.” dedi.

ÖĞRETMEN BUNU YAPARSA…

Emiroğlu’nun iddiaları bununla da sınırlı kalmadı. Haberim Hamsi İnternet Haber Sitesi Genel Koordinatörü Bekir Sami EMİROĞLU yetki belgesinden dolayı taleplerini ilgili birimlere iletince okulda öğretmenler tarafından kendisine ve çocuğuna karşı tavır aldıklarını belirtti. Oğlunun bu öğretmenler tarafından öğrenimine engel olunması amacıyla her yola başvurduklarını söyleyen Emiroğlu son olarak da öğretmenlerin resmi evraklara usulsüz bir şekilde müdahale ettiğini ve konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

RESMİ EVRAKTA USULSÜZ İŞLEM KARAKOLDA SON BULDU

BEKİREmiroğlu çocuğu (Z.E.E)’nin Büyük Sanayi Sitesinde beceri eğitimi için gittiği işyerini denetlemeye gelen öğretmenlerin, işyerinin doldurup kapalı zarf ile okul idaresine teslim edilmesi gereken not ve devamsızlık çizelgelerini boş bir şekilde staj yeri yetkilisine imzalatarak daha sonra kendilerinin art niyetli bir şekilde doldurduklarını, bunun sonucunda da çocuğunun haksız yere devamsız sayılarak sınıfta bırakılmak için devamsızlık sınırının öğretmenler tarafından aşılmış gibi gösterildiğini anlattı.

Emiroğlu bunu bildiğinden dolayı yine oğlunun staj yaptığı işyerine gidip çocuğu ile birlikte denetlemeye gelecek öğretmeni beklemeye başladı. İşyerine gelen öğretmen her defasında yaptığı gibi boş çizelgeleri işyeri sahibine imzalatmaya kalktı. Z.E.E’nin babası bu duruma müdahale ederek yapılan işlemin yasal olmadığını ve usulsüz bir işlem olduğunu söyledi. Buna karşılık öğretmenden sert bir tepki ile karşılaştı. Baba oğlunun hakkının gasp edilmesin karşılık yanlış uygulama yapıldığını söylediği öğretmen tarafından hakarete uğrayınca olay yerine polis çağırıldı. Polis ekiplerinin Taksim Karakoluna götürdüğü Veli Emiroğlu, öğretmen ve Z.E.E karakolda ifade vererek birbirlerinden şikayetçi oldu.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirten Bekir Sami EMİROĞLU, konu hakkında BİMER aracılığı ile tüm bakanlıklar dahil olmak üzere Trabzon Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünü olayla ilgili bilgilendirmede bulunduğunu belirterek 19 Ocak 2014 Pazartesi Günü Saat 14:00’de Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın açıklaması yapacağını söyledi.