Beraberindeki Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Ercan Küçük ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Yahya Çavdar ile TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’ı ziyaret eden Doç. Dr. Aydın, Türkiye’de ve özellikle de en önemli tarımsal ihraç ürünümüz olan fındıktaki araştırma geliştirme faaliyetleri hakkında görüş alış verişinde bulundu.
 
Doç. Dr. İlhan Aydın, borsanın fındıkta verim ve kalitenin arttırılmasına yönelik yaptığı yenilikçi çalışmaların dikkat çekici olduğunu ve örnek alındığını belirterek, TAGEM’in de desteklerinden söz etti.
 
Borsa Başkanı Eyyüp Ergan da, sektörü üretimden tüketime kadar bir bütün kabul ederek örnek çalışmalara 20 yıldan beri önderlik ettiklerini vurgulayarak, Türkiye’nin mevcut 740 bin hektarlık bahçede yılda 700 bin ton değil, 1 milyon 500 bin tondan fazla fındık üretmesi için çaba gösterdiklerini bildirip, bunun için sektördeki tüm paydaşlarla işbirliği içinde olma yolunu seçtiklerini, bu kapsamda TAGEM ile işbirliğine girmekten mutlu olacaklarını söyledi.