ENDONAZYA BÜYÜKELÇİSİ BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU'NU ZİYARET ETTİ
Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com

 Endonezya Ankara Büyükelçisi Wardana’dan Başkan Gümrükçüoğlu’na ziyaret
Wardana, Endonezyalılar fındığı çok sevdi.
 Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Wardana ve beraberindeki heyet Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti. 
Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Wardana Endonezyalıların fındığı çok sevdiğini kaydederek, “Bu anlamda ülkemiz büyük bir pazar. Tarihi dini eserlerin zenginliği dolayısıyla Trabzon ve bölge din turizmi açısından Endonezyalılar için ilgi çekici bir yer olabilir” dedi.
Başkan Gümrükçüoğlu, Endonezya’nın son yıllarda dünyanın yükselen bir yıldızı olduğunu kaydederek, her iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını söyledi.
Trabzon’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Büyükelçi Wardana, “Sıcak ve samimi karşılamanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Trabzon’a bu ikinci gelişim. Trabzon’u ve doğasını çok sevdim” dedi.
Türkiye ile Endonezya arasındaki iş imkanlarının ve ticari ilişkilerin nasıl geliştirilebileceği konularını araştırma yapmak üzere Trabzon’a geldiğini kaydeden Wardana, “Trabzon’un önemli bir ekonomik,  ticari ve turizm potansiyeli var. Kuracağımız diyaloglarla ilişkilerimizi güçlendireceğiz. İki ülke arasında hangi malların alınıp satılabileceği konusunda araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Örnek olarak fındığı Endonezyalılar çok seviyor. Bu anlamda Endonezya çok büyük bir pazar. Ayrıca burası turizm ve özelikle de din turizmi açısından ilgi çekici bir yer olabilir Endonezyalılar için. Vatandaşlarımız özellikle tarihi dini eserleri çok merak ediyorlar. Bu anlamda Türkiye çok zengin dini eserlere sahip” ifadelerini kullandı.
 Wardana ayrıca Trabzon’da okuyan Endonezyalı öğrencilere sahip çıkılmasından dolayı Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti.
 Büyükelçinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, “Endonezyalılar dost ve çok çalışkan bir millet. Endonezyalılar çok iyi ve sevecen insanlar. Endonezya’nın son yıllarda dünyanın yükselen bir yıldızı olduğunu hep birlikte izliyoruz. Her iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.
Büyükelçi ve heyetine Trabzon hakkında bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu kısaca şunlara değindi: “Trabzon tarih, uygarlık, ticaret, turizm ve spor kenti. Burası mert ve güler yüzlü misafirperver insanların yaşadığı yer. Turizm açısından şehrimiz ve bölgemiz sürekli yükseliyor. Özellikle körfez ülkeleri vatandaşları yoğun ilgi gösteriyor. Dost ve kardeş ülke Endonezyalıları da burada görmek bizleri sevindirir. Tüm Endonezyalı kardeşlerimize selam ve saygılarımızı gönderiyorum” ifadelerini kullandı.
Ziyaret karşılıklı hediyeleşmelerin ardından son buldu.