Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulunda, “Gençlik ve Madde Bağımlılığı”, “Gençlik ve Terörizm” konulu konferans düzenlendi.

Sunuculuğunu Öğr. Gör. Orhan Nazım Aksu’nun yaptığı MYO Konferans salonundaki etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından, MYO Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ömür Turhal’ın açılış konuşması ile başladı. KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO Müdürlüğünün, 4 programda 600’e yakın öğrencisi ile eğitim ve öğretime devam ettiğini ifade eden Turhal, ilköğretim çağına inmiş madde bağımlılığı konusunda öğrencilerimizin ve gençliğin bilgilendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ömür Turhal, “MYO Müdürümüz Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı önderliğinde, öğrencilerimizin madde bağımlılığına bulaşmamaları ve terör örgütlerinin tuzaklarına düşmemeleri için, akademik ve idari personelimiz ile ekip olarak gayret sarf etmekteyiz” dedi.

“Gençlik ve Madde Bağımlılığı” konusunda Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü personeli Murat Alp Arslan tarafından yapılan sunumda; Öğrencilere zararlı alışkanlıklardan uzak durma yolları anlatıldı. Öğrencileri ve gençleri zararlı alışkanlıklara bulaştıran en önemli ortamların arkadaş ortamları olduğuna dikkat çekilen seminerde, arkadaş seçiminde çok dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Sigaranın da masum gibi görünmesine rağmen en önemli bağımlılık yapıcı ürün olduğunun vurgulandığı konferansta, uyuşturucu maddelerin hiç birinin güvenli olmadığı üzerinde örnekler verildi. “Bir kez kullanmakla bir şey olmaz” diyerek başlayan merakların giderek bağımlılıklara dönüştüğünün anlatıldığı sunumda, bağımlı bireylerin özgürlükleri ile birlikte sahip oldukları her şeyi kaybettiklerine dikkat çekildi. Slayt sunumda resim ve videolarla uyuşturucu belasına bulaşan insanların önceki ve sonraki halleri yansıtılarak bu tür maddelerden kaçınılması gerektiği üzerinde duruldu. Gençliğin en büyük düşmanının sigara, alkol ve uyuşturucu olduğuna vurgu yapan Arslan, birahane, diskotek, meyhane ve benzeri mekânlar uyuşturucu kullanımı ve dağıtımı için uygun mekânlardır. Bu mekânlara merak için gitmek zorunda kalırsanız, çok dikkatli olunuz, tuzaklara düşmeyiniz. Uyuşturucular, sizi milli ve manevi değerlerinizden koparır, cemiyete uyum sağlayamayan kavgacı, sinirli ve uyumsuz insan haline getirir. Bu da içinde yaşadığınız sosyal çevreden soyutlanmanıza ve batağa iyice saplanmanıza neden olur. Bir kez kullanmakla hayatınız kararabilir, kurtulmanın en iyi yolu hiç başlamamaktır” dedi. Arslan, madde bağımlısı kişilerin mutlaka emniyet müdürlüğünde ilgili birime başvurarak, yardım almaları gerektiğini söyledi.

“Gençlik ve Terörizm” konulu sunum ise Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Polis Memurları Serkan Özen ve Muhammet Can tarafından gerçekleştirildi. Serkan Özen, Terörün kısaca ideoloji, örgüt ve şiddetin bileşimi olduğunu ifade ederek, terör-terörizm, terörün etkileri, terör örgütlerinin hedefleri, terör-gençlik ve öğrenciler konusunda slayt şeklinde sunum yaptı. Özen, “Ülke bütünlüğümüz aleyhinde faaliyet gösteren terör örgütlerinin propagandalarını etkisiz kılmak, söz konusu örgütlerin eleman temini konusunda yürütecekleri faaliyetler ile ilgili gençliği ve kamuoyunu aydınlatmak, üniversite gençliğinin terör örgütleri tarafından hazırlanan tuzaklara düşmelerini önlemek ve örgütlerin gerçek yüzlerini deşifre ederek konu hakkında hedef kitleyi sağlıklı bir şekilde bilinçlendirmek için gençlere, ailelere ve öğretim elamanlarına büyük görevler düşmektedir. Polisin dolayısıyla devletimiz her zaman öğrencilerin ve gençlerin yanındadır. Ülkemizde terör örgütü grupları bölücü, sol ve dini istismar eden terör örgütler olarak kendini göstermektedir. Terör örgütlerinin varlıklarım sürdürmesi için olmazsa olmaz faaliyeti örgüte eleman kazandırmaktır. Bunun için ilk hedef gençler ve öğrencilerdir.” Dedi. Terör örgütlerine katılım sağlanacak gençlerin ve öğrencilerin nasıl tespit edildiği, nasıl örgüte sempatizan yapıldığı ve daha sonra örgüt amaçları doğrultusunda nasıl kullanıldığının örnekleri ile anlatıldığı sunumda, terör nedeniyle ülkemizin uğradığı maddi zarar konusunda çarpıcı bilgiler verildi. Terör Örgütleri tarafından kandırılan gençlerin, öğrencilerin ve onların ailelerinin yaşamış oldukları dramların slayt ve videolar eşliğinde anlatıldığı konferansta, gençlerin terör örgütlerinden korunma yöntemleri konusunda bilgileri verildi. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünden polis memuru Murat Alp Arslan’ın, birkaç saat önce annesinin anjio ameliyatı olmasına rağmen sunuma gelmesi, öğrenciler tarafından takdir edildi ve uzun süre alkışlandı.

Programa, KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO öğrencileri, akademik ve idari personelinin yanı sıra, Kredi ve Yurtlar Kurumu Sürmene Yurt Müdürü Recep Sabah ve Yurt Müdürlüğü personeli katıldı. Program sonunda MYO Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ömür Turhal tarafından, Murat Alp Arslan’a; MYO Sekreteri Ali Rıza Köroğlu tarafından, Serkan Özen’e; Öğr. Gör. Murat Küçükali tarafından da Muhammet Can’a teşekkür plaketi verildi. Etkinlik MYO çıkışında toplu fotoğraf çekimi ile sonra erdi.