Son dönemlerde kent genelinde dolandırıcılıkta artış olduğu gözlemlendi. Uzmanlar dolandırıcılığın genellikle internet yoluyla sosyal paylaşım siteleriyle gerçekleştiğini belirttiler. Polis imdat çağrı merkezine bir gecede “Alo Dolandırıldım” denilerek 7 ihbar geldi. Bu ihbarların en çarpıcıları ise Facebook sosyal paylaşım sitesinde gerçekleşti.
 
DOLANDIRICILIK ARTTI
 
Facebook üzerinden dolandırıcılık yönteminde Trabzon Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü önlem almaya çalışsa da bir türlü önüne geçemiyor. Genellikle Trabzon il dışından zayıf güvenlikli kişi profillerinin hedef seçilmesi sonrası kişiye ait hesapta bulunan şahıslardan para istenme yöntemiyle dolandırıcılık yapıldığı ortaya çıktı. Yetkililer sanal ortamda şifrelere dikkat edilmesi gerektiğini ifade ediyor.
 
İKİNCİ ELDE BÜYÜK VURGUN
 
Emniyet ekiplerinin vatandaşı uyardığı bir diğer olaylar zinciri ise ikinci el araç satın alınması konusunda oldu.  Trabzon’da araba pazarlarında yapılan araç satışlarında araçlara ait evraklarda sahtecili yapıldığı öğrenildi. Araçların KM’sini düşüren uyanıklar bazı araçların şase numaralarını değiştirerek aracın ruhsatında oynama yaptığı tespit edildi. Ekipler dolandırıcılara karşı vatandaşları uyarıyor.