Başkan Gümrükçüoğlu, "İslam barış, kardeşlik ve sevgi dinidir" dedi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) dünyaya teşrifleri nedeniyle yapılan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Meydan Parkı'nda düzenlenen programla başladı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İl Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehter takımının verdiği konser ile başlayan etkinliklerde vatandaşlara gül dağıtımı ve pilav ayran ikramı yapıldı.

Açılış etkinliklerine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon İl Müftüsü Kerametin Demir, siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve çeşitli kurum temsilcilerinin katıldığı etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliklerin açılış konuşmasında Peygamberimizi tanımanın her Müslüman'ın asli görevi olduğunu belirten Vali Öz , "Öylesine güzel bir dinin mensupları olarak böylesine güzel bir coğrafyada yaşamaktayız. Sahip olduğumuz tüm milli ve manevi değerlerimizi yaşatabilmemiz için bu güzel günleri hakkı ile yaşamamız gerekiyor. Bu günler kendimiz hesaba çekmek için, neleri iyi neleri kötü yaptığımızı değerlendirmemiz bir fırsattır. Bu anlamda bu günleri iyi değerlendirmek, hesaba çekilmeden önce kendimizi hesaba çekmek için çok anlamlı günlerdir. Mensubu olduğumuz dini iyi anlamak ve ona göre amel etmemiz gerekiyor. Zulümlerin, karanlığın ve cahiliyetin üzerine bir güneş gibi doğan Sevgili Peygamberimizi iyi tanımak, sözlerini iyi anlamak, sünnetlerini iyi anlamak ve iyi yaşamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında İslam dinin sevgi, kardeşlik ve barış dini olduğunu belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Bu yılki kutlu doğum haftamızın Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın teşrifi sebebiyle ayrı bir önemi var. Kutlu doğum haftası Hz. Muhammet'in (sav) dünyaya gelişi münasebeti ile Diyanet İşleri Başkanlığımız, Müftülüğümüz ve Valiliğimizin tensipleriyle kutlanmaktadır. Bizim dinimiz barış kardeşlik sevgi dinidir. Bizim dinimizin Peygamberi bütün dünyada sevgi peygamberi diye anılmaktadır. Barışın kardeşliğin peygamberi diye anılmaktadır. Müslümanların hiçbiri nefsi müdafaa durumu olmadıkça, ülkelerini koruma durumu olmadıkça savaşmamışlardır. İslam sevgi, barış ve kardeşlik dinidir. Ekmeğini paylaşma dinidir. Bu mesajı yaşamış ve yaşatmışlardır. Bu anlayışla yaklaşmak olan 3 aylara da aynı düşünceyle hazırlanalım" diye konuştu.

Bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinin temasının 'Dinde Samimiyet' olduğunu vurgulayan Trabzon Müftüsü Demir, "Diyanet İşeri Başkanlığı 1989 tarihinden bu tarafa Allah Resulünün doğum yıl dönümünü bir hafta süre ile kutlamaya başladı. Bu güne kadar devam eden bu kutlamalar inşallah milletimiz var oldukça bu kutlanmaya devam edecektir. Yine Diyanet İşleri Başkanlığımız bu senenin kutlu doğum konusu din ve samimiyet olarak belirledi" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Öz ve Başkan Gümrükçüoğlu halka pilav ayran ikramında bulundu.