Toplantıya İl Başkanı Sezgin MUMCU, Trabzon Milletvekilleri Salih CORA, Muhammet BALTA, Adnan GÜNNAR, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, il ve ilçe yöneticilerine sürekli halkın içinde olmalarını söyledi. SÜREKLİ HALKLA İÇ İÇE OLUN

Muhalefetin sürekli algı oyunları ile yalanlarla milletin aklını karıştırdığını belirten CORA, “Bunlara asla izin vermeyeceğiz. Biz işimizi yapacağız, çok çalışacağız, gayret edeceğiz. Bir ve beraber olacağız, halkımıza dokunacağız, vatandaşlarımız bizi sokakta istiyor. Her tarafta olalım. Gitmediğimiz düğün, cenaze, taziye kalmasın. Katılmadığımız etkinlik olmasın. Vatandaşlarımız, ‘Buraya önce AK Partililer gelmişti.’ desin. Milletimizin taleplerini dikkatlice dinlememiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

DAHA ADİL BİR DÜNYA İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

“Türkiye’nin dış politikada attığı adımlarla sınır ötesindeki sınırlarını güven altına alarak kendi sınırlarını da güven altına almış durumdadır.” diyen CORA, “Şu anda Suriye’de Türk Bayrakları dalgalanıyor. Bir güvenlik koridor oluşturuldu. Teröre karşı etkin bir mücadele ortaya koyuluyor. Suriye’de ülkemize karşı oynanan bir oyun bozuldu. Savunma Sanayindeki hamlelerimiz sonuç vermiştir. Savunma Sanayinde %30’larda olan yerlilik ve millilik oranımız %70’lere çıkmıştır. Artık bir savaşa kendi silahlarımızla girip çıkabiliyoruz. Geçmişte Suriye’ye girilecekti. Almanya’dan aldığımız tanklarla sınırı geçtik, tankların ışıkları söndü. Geri dönmek durumunda kaldık. Şimdi Elhamdülillah öyle bir şey söz konusu değil. Karabağ’da yaşanan işgal girişimi Türkiye’nin desteği ile son buldu. Orada attığımız somut adımların ardından bugün Ermenistan barış istemek durumunda kaldı. Sahada güçlü olursan masada da güçlü olursun. Doğu Akdeniz’de Libya ile yaptığımız mutabakatla oyunları bozduk. Denklem yeniden oluştu. Şimdi Mısır bizimle görüşmek istiyor. Başka devletler sorunları çözmek için bizimle arayış içerisindeler. Bizim mücadelemiz böyle bir mücadeledir. Türkiye’nin dünyaya karşı bir duruşu vardır.  Daha adil bir dünya için de liderimiz Recep Tayyip ERDOĞAN’a ihtiyacımız vardır. O yüzden liderimizin arkasında dimdik durmalıyız.” ifadelerini kullandı.