Ramazan Bayramı dolayısıyla Trabzon’a gelen ve burada “Hiç kimse bana oy verenler abat olsun vermeyenler bertaraf olsun diyemez. Bu bakış açısına hep birlikte son vereceğiz.” şeklinde açıklamalarda bulunan İmamoğlu’nu eleştiren CORA, “İBB’den atılan 15 bin kişi kimin evladıydı.” dedi.

İMAMOĞLU, İŞİNE GELMEYİNCE KENDİNİ TACA ATIYOR

İBB’den AK Partili olduğu tespit edilen  binlerce insanın işten çıkarıldığını ve bu işten çıkarmalardan dolaylı olarak aileleriyle birlikte 50-60 bin insanın zarar gördüğünü vurgulayan CORA, “15 bine yakın insanı AK Partili diye, beş vakit namaz kılıyor, mesaiyi aksatıyor diye işten attılar. Partizanca bir kadrolaşmayla binlerce insanı işe aldılar. PKK destekçilerine, kalaşnikoflu teröristlere  iş verdiler. Onları niye araştırmadılar. Hani kimse işten çıkarılmayacaktı. Verdikleri namus sözünün arkasında durmadılar. Şimdi de Karadeniz’e gelip hemşehricilik duygularını istismar ediyorlar. Asla samimi değiller. Ramazan’da yalan söyleyenin bayramda yüzü kara olur. Ancak bunlarda o duygu da kalmamış. Yalana takla attırıyorlar. Yaptıklarını yüzüne vurunca da ‘ben bilmem diyor, üç maymunu oynuyorlar.’ Yani İşine gelmeyince kendini taca atmayı biliyor.” ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ PROVOKATÖRDÜR

Göçmeler üzerinden nefret suçu işleyen ve İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU ile ilgili hadsiz ifadelerde bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın provokatör olduğunu vurgulayan CORA, “Tek muhalif argümanı sığınmacılar olan Ümit Özdağ sahte belgelerle, kışkırtıcı videolarla ajan provokatörlük yapmaktadır. Dedeleri Kafkaslardan gelip Türkiye’ye yerleşen Ümit Özdağ, göçmen bir ailenin mensubu olduğunu unutarak, göçmenler üzerinden nefret suçu işlemektedir. Nefret suçu bir insanlık suçudur. Kendisine verilen görevi harfiyen yerine getiriyor. Bu ülke, siyasetçi kılıklı operasyon çocuklarına karşı büyük bir sınav vermektedir. Bir tehlikeyi ifşa eden Bakanımız Sn. Süleyman SOYLU’ya teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

AKŞENER NİÇİN BÖYLE YAPIYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Gezi olaylarıyla ilgili davanın sonuçlarına yönelik açıklamasında sarf ettiği skandal sözlerle de ilgili eleştirilerde bulunan CORA, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Dün 'yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat' diyenleri övenler, geçmişte Abdülhamid Han'a isyan edip Beyoğlu'ndaki İngiliz Sefarethanesine gidip İngilizler lehine askere yazılmak için sıraya girenlerdi. Bugün milli oldukları iddiasıyla ortaya çıkanların, Abdülhamid düşmanlığının arka planını tarihçiler iyi araştırmalı ve aydınlatmalıdır. Akşener’in dedesi Selanik'e neden sürgün edilmiştir? O dönem sürgün gönderilen ayrılıkçı Ermenilerle bir akrabalıkları var mıdır? Abdülhamid’e düşmanlığının bu sürgünle ilgisi nedir? Yıllar sonra İmparatorluğu çökerten ittihatçı sloganlara sarılmasının sebebi nedir? Cumhurbaşkanına bu sloganlarla saldırıya geçmesi iç güdüsel bir refleks mi yoksa yeminli dış bağlantı sonucu mudur? Sn. Akşener, Kavala davasından sonra tarihsel bir süreci bir kez daha hatırlatarak tıpa tıp aynı sözlerle saldırıya geçip Cumhurbaşkanımızı Abdülhamid ile özdeşleştirip düşmanlık üretiyorsa, isyana teşvik ediyorsa bu araştırılmalıdır. Bu kadın kimlere hizmet ediyor. Kafamızda deli sorular oluşturdu.”