Geçtiğimiz günlerde Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ü makamında ziyaret ederek görevinde başarılar dileyen Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ziyareti esnasında çöp sorununa da değindi.

Trabzon Büyükşehir Meclisinde tartışma konusu olan ve Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu karşı karşıya getiren çöp sorununa Vali Öz Sürmene'de yaptığı açıklamayla son noktayı koydu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile bu konuyu konuştuklarını ve bir çözüme ulaştıklarını dile getiren Vali Öz, 'Tesis konusunda ince eleyip sık dokuyacağız. Yakma tesisini Sürmene'ye de Araklı'ya da kurmayacağız. Başkan ile istişarede bulunduk. Bu konuda birden fazla alternatif bulduk. Bu sayı artacaktır gün geçtikçe. Tesis ne Araklı'ya kurulacak ne de Sürmene'ye, orası kesin fakat nereye kurulacağını daha tam olarak netleştirmiş değiliz. Sürmene ve Araklı halkının içi bu konuda rahat olsun.' şeklinde konuştu.

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ün 'Çöp tesisi Sürmene'ye kurulmak istenirse yolu keserim' şeklinde yaptığı çıkış Sürmene halkı tarafından kabul görmüştü ve halk 'Bize böyle dirayetli başkan lazım' diyerek Başkan Üstün'ün arkasında durmuştu.  

Ayrıca ziyaret esnasında Başkan Üstün, Vali Öz'e meşhur Sürmene Bıçağı hediye etti.

Muharrem Altıntaş
www.trabzonhaber24.com