Başlatılan yıkım çalışmaları ile söz konusu cadde üzerindeki 7 otelin 15 gün içinde ortadan kaldırılacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Trabzon halkına verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) birlikte yürüttüğü Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkımlara devam ediliyor. Etap etap gerçekleştirilecek olan proje kapsamında, kentsel dönüşümün yapılacağı ilk etap olarak belirlenen 22 bin 405 metrekarelik alanda Büyükşehir Belediyesi ekipleri yıkım çalışmalarını sürdürüyor.

Toplamda 123 binanın yıkılacağı 1. etapta şuana kadar bu binaların 94’ünün hak sahipleri ile anlaşma sağlandı ve 20’sinin yıkımı gerçekleştirildi. Yıkım çalışmaları kapsamında, Çömlekçi’nin ana caddesi olarak bilinen Çömlekçi Caddesi’ndeki otellerin yıkımına da başlandı. 15 gün boyunca devam edecek çalışmalar tamamlandığında, ana caddedeki 7 adet otel ortadan kaldırılmış olacak.

Bölgede gerçekleştirilmekte olan çalışmaları değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi kentsel dönüşüm projesinin etap etap gerçekleştirileceğini üzerine basarak vurgularken, 1. etap olarak belirlenen alandaki kamulaştırma ve yıkım çalışmalarında önemli ölçüde mesafe aldıklarını kaydetti.

Kamulaştırma çalışmaları kapsamında bugüne dek hak sahiplerine, daire-dükkan karşılığı anlaşmaların dışında 51 milyon TL ödeme yapıldığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Çömlekçi’de 22 bin 405 metrekarelik 1. etapta yıkacağımız 123 binanın 94’ünün hak sahipleri ile anlaşma sağlandı ve paraları ödendi. Geriye kalan binaların hak sahipleri ile de görüşmeler süratle sürdürülüyor. Bu kapsamda hak sahipleri ile anlaşma sağlanan binaların 20’si yıkıldı. Şuan Çömlekçi mahallemizin ana caddesi olan Çömlekçi Caddesi’ndeki otellerin yıkımına başladık. Burada 15 gün boyunca devam edecek olan yıkım çalışmaları ile 7 oteli ortadan kaldırmış olacağız. 1. etaptaki tüm kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının tamamlanması ile de bölgede uygulanacak olan projenin inşasına start vereceğiz. Trabzon halkına; hizmetin en güzelini, en değerlisini hak eden hemşehrilerimize verdiğimiz sözü yerine getirmenin, Çömlekçi’yi yıkmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.