EKONOMİ MASASI MİLLETVEKİLİ LİSTESİ
(07.Temmuz.2021)
MV. Faik ÖZTRAK    Genel Başkan Yardımcısı
CHP Ekonomi Masası Başkanı
MV. Çetin Osman BUDAK    Antalya Milletvekili
Ekonomi Masası Koordinatörü
MV. Akif HAMZAÇEBİ    İstanbul Milletvekili
MV. Ahmet KAYA    Trabzon Milletvekili
MV. Gökan ZEYBEK    PM Üyesi İstanbul Milletvekili
MV. Orhan SARIBAL    PM Üyesi Bursa Milletvekili
MV. Özgür KARABAT    PM Üyesi İstanbul Milletvekili
MV. Aykut ERDOĞDU    İstanbul Milletvekili
MV. Turan AYDOĞAN    İstanbul Milletvekili
MV. İlhami Özcan AYGUN    Tekirdağ Milletvekili
MV. Mehmet GÜZELMANSUR    Hatay Milletvekili
MV. Bedri SERTER    İzmir Milletvekili
MV. Rahmi Aşkın TÜRELİ    24. Dönem İzmir Milletvekili
Ekonomi Masası Sekreteri 

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ,Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman,TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ,DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve diğer iş insanları katıldı .

Öztrak, “Trabzon Türkiye’nin en kritik limanlarından bir tanesi olması lazım. Trabzon Limanının kapasitesi 10 milyon ton olması lazım. Kullanılan 3 Milyon. Bu kapasiteden de yararlanılmıyor” dedi. 
 

     CHP Ekonomi Masası, bugün Trabzon’da ekonomi ile ilişkini Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldi. 

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Miletvekilleri Çetin Osman Budak, Akif Hamzaçebi, Ahmet Kaya, Gökan Zeybek, Orhan Sarıbal, Özgür Karabat, Aykut Erdoğdu, Turan Aydoğan, İlhami Özcan Aygün, Mehmet Güzelmansur Bedri Serter ve eski milletvekili Rahmi Aşkın Türeli katıldı. 

Trabzon’da Ticaret Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu’da dahil çok sayıda STK Temsilcisini katıldığı toplantının İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu yaptı. 

Toplantı ardından ise saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. 

Toplantının açılış konuşmasını ise Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya yaptı. 

Kaya, kısa konuşmasında, “Meseleleri hep birlikte enine boyuna konuşalım. Çözümlerine birlikte konuşalım” diye konuştu. 


 
Toplantı Genel Başkan Yardımcısı Öztrak’ın konuşmasıyla devam etti. 
Öztrak, özetle şu şekilde konuştu: 

Devlet Krizi dediğimizde son dönemde MErkez Bankası ile ilgili gördüğünüz değişiklikler son derece önemli. 

EN YÜKSEK FAİZE SAHİP 7. ÜLKEYİZ
''En yüksek faize sahip 7. Ülkeyiz. Buna karşılık yüzde 17,5 enflasyon ile en büyük enflasyona sahip ülkelerden biriyiz. Faizi arttırmışız, gelebileceğimiz yere kadar gelmişiz, ekonomide enflasyonu da düşürememişiz. Neden çünkü, Merkez Bankasına güven yok, hükümete güven yok. Merkez Bankası başkanını 9 ayda bir değiştirirseniz, dünyada anlaşılır bir şey değil. Merkez Bankası ile uğraşmak şu anda da devam ediyor. Merkez Bankasına alt üst orta ne kadar yönetici varsa hepsini gönderiyorlar. Neye güvenip gönderiyorlar. Dünya yeni bir dalgaya hazırlanıyor. Bugün Dünyanın her yerinde Uluslararası Para fonu diyor ki sosyal huzursuzluk bekliyorum. Bütün bunlarla karşı karşıyayım, hiç umurunuzda değil bir takım şeylerle Merkez Bankasının bütün yönetimini değiştiriyoruz. Bu Merkez Bankası ile siz bu mücedeleyi nasıl yapacaksınız. Bir gecede 100’e yakın yöneticiyi görevden alabiliyorsunuz. Bu tablo bu kriz hepimizin cebini boşalttı. Türkiye Parası kendi liginde ki ülkeler arasında en fazla değer kaybeden… Bu kararlar bizim paramızı pul etti.'' 

FAİZLER BAŞINI ALIP GİDİYOR
''Buna rağmen faizler başını alıp gidiyor. Kredi geri ödememe risk primleri aldı başını gidiyor. Bunun sonucunda Türkiye’ ye istediğimiz nitelikli yabancı sermaye gelmiyor. 6 tane varlık barışı düzenlemesi yapıldı. İşler iyi ise neden yapıldı. 2 tane önemli üstünlüğümüz var. 
Hala devam eden Genç Nüfus… Bakan Nüfus, Bakılan nüfusa göre artmaya devam ediyor. Bu fırsat penceresini değerlendiren ülkeler hızlı büyümeye ulaşıyor. Bunu Çin yapıyor. Ancak gençlerimize iş bulamıyoruz. Coğrafi olarak düzgün bir yerdeyiz. 4 saatlik uçuş mesafesinde 58 ülkeye, 1,5 milyar nüfusa, 22 milyar dolarlık pazara erişim imkanımız var. Trabzon Türkiye’nin en kritik limanlarından bir tanesi olması lazım. Trabzon Limanının kapasitesi 10 milyon ton olması lazım. Kullanılan 3 Milyon. Bu kapasiteden de yararlanılmıyor. 
Dolayasıyla coğrafi avantajımızı da kullanamıyoruz. Dünyada bir takım yeni eğilimler ortaya çıkıyor. Türkiye’yi bu sıkıntılardan çıkaralım. Kapsayıcı nitelikli, sürdürülebilir büyüme dediğimiz bütün dünyada artıyor''

''Türkiye’ yi bu buhrandan çıkarmak için güvene ihtiyaç var. Ama bu mevcut kadrolarla bunu yapmak güç görünüyor. Türkiye’nin 3 Y’ye ihtiyacı var. Yeni kurallar, yeni kurumlar, yeni kadrolar… şu süreçte bir şey gördüm. Türkiye’de tarafsız bir Cumhurbaşkanı olması söndürecek önemli. Türkiye’nin en büyük açığı, herkesi kucaklayan bir Cumhurbaşkanı olmaması. Siyasette işler çok çözülemez noktaya geldiğinde iki tarafı bir araya getirecek çözebilecek Cumhurbaşkanı makamı maalesef kalmadı.''