Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kurultayda Trabzon’dan 6 toplamda 626 delegenin oy kullanma hakkı vardı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 16. Olağan Gençlik Kolları Kurultayı geçtiğimiz haftasonu gerçekleşti. Gençosman Killik’in Genel Başkan seçildiği kurultayda, Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) Trabzon’dan Mustafa Erdi Çakır ve Yedek MYK Halil Kocaman seçildi. CHP Trabzon Gençlik Örgütü, Çakır’a seçimlerde büyük destek verirken, sonucu da birlikte kutladı.

CHP Gençlik Kolları 16. Olağan Kurultayı, Ankara'daki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra genel başkan yardımcıları Faik Öztrak, Onursal Adıgüzel, Ali Öztunç, Oğuz Kaan Salıcı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, milletvekilleri ve belediye başkanlarının katıldığı Kurultay'ın divan başkanlığını, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel yaptı.

CHP Gençlik Kolları MYK’sına bir dönem aradan sonra tekrar seçilen Çakır, gazetemize şu açıklamayı yaptı: “Gençlik Kolları Genel Başkanlığı’na seçilen kardeşim Gençosman Killik’i tebrik ediyor, aynı kurulda geleceği kurmak için omuz omuza çalışacak olmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum.
Bizleri bu noktaya taşıyan tüm örgütlerimize ve kurultay delegelerimize yürekten teşekkürü borç bilirim. Trabzonumuza ve tüm Türkiye'ye hayırlı olsun. Yeni seçilen Başkanımız ve MYK'mız Millet İttifakının iktidarını oluşturacak kadroları barındırdığı için çok daha fazla çalışıp çok daha fazla mücadele edeceğiz. Yolumuz uzun, yaşanacak güzel günlerimiz var. 

Kurultay süreci boyunca desteklerini hep yanımda hissettiğim, Gençlik Kolları Trabzon İl Başkanım Oğulcan Çavuşoğlu’na ve tüm CHP Trabzon Örgütü’ne, teşekkürlerimi iletiyorum.

Trabzon Gençlik Kolları İl Başkanı Oğulcan Çavuşoğlu ise; Bu topraklarda yurtsever olmanın, vatansever olmanın, millici olmanın bilincini kaybetmeyeceğiz. 
Bu ülkeyi yeniden aydınlanmanın ışığı altında daha aydınlık bir geleceğe taşıyacak birikimi olan bizlerin cumhuriyetimize borcu var. 21. Yüzyılın Cumhuriyetçi Türkiyesinin inşası doğrultusunda demokratikleşmesini kademe kademe gerçekleştirecek, devrimci ilerlemeleri ilmik ilmik örgütleyeceğiz! 
Mirasına layık ol, geleceğini kur! 

Çakır, daha önce Of İlçe Yöneticiliği, Ortahisar Kurucu GK Başkanlığı, Trabzon GK İl Başkanı, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı yapmıştı. Ekonomist Çakır, kendi firmasında mesleğini yürütüyor.