Bugüne kadar ‘Mahallem Temiz Kalsın’, ‘Atık Pil ve Atık Yağ Toplama Yarışması’ ve ‘Çevre Temizliği Farkındalık Etkinliği’ gibi birçok organizasyonun altına imza atan Ortahisar Belediyesi şimdi de “Fotoğrafınla Çevrenin Sesi Sen Ol” yarışması düzenliyor.


“ÇEVREMİZİ KİRLETMEYELİM”
Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’un ‘En Temiz Şehir’ unvanını koruması için çevre duyarlılığının artırılması gerektiğini belirterek, ”Şehrimizin her tarafının temiz olması gerekiyor. Sahildeki bisiklet ve yürüyüş yolundan tutun da park ve bahçelerimiz; sokak ve caddelerimiz, yeşil alanlarımız ve meydanlarımız tertemiz olmalı. Bu konuda da vatandaşlarımıza büyük bir sorumluluk düşüyor. Maalesef, park ve bahçelerde ve diğer alanlarda çevre temizliğine yeterince dikkat edilmiyor. Bazı vatandaşlarımız; ambalajları, şişeleri, kuruyemiş ve çekirdek kabukları, envai çeşit atık ve çöplerini gelişi güzel yerlere atıyor. Bu Trabzon’a hiç yakışmıyor. Neticede herkese açık bu kamu alanlarından bütün vatandaşlarımız istifade ediyor. Kimse kirletilmiş sahil şeridinde yürümek, gezip dinlemek ya da bisiklet sürmek istemez. O nedenle bütün vatandaşlar olarak çevremizi temiz tutmalıyız. Çevreyi temizlemek belediyelerin görevi olduğu kadar kirletmemek de vatandaşlarımızın sorumluluğudur. Vatandaşlarımız da çevreyi kirletmemeli, kirletenleri de uyarmalı. Ancak bu şekilde çevremizi temiz tutarız, temiz ve korunmuş bir çevrede yaşamış oluruz.” dedi.
Ortahisar Belediyesi ile Trabzon Üniversitesi Çevre Kulübü’nün çevre duyarlılığını artırmaya yönelik olarak düzenlediği “Fotoğrafınla Çevrenin Sesi Sen Ol” yarışması ilgiyle karşılandı.
Yarışmaya katılacaklar, Ortahisar Belediyesi’nin twitter profiline sabitlemiş olduğu paylaşımın altına kendileri tarafından belirlenen yerin temizlenmeden önceki ve temizlendikten sonraki fotoğraflarını #FotoğrafınlaÇevreninSesiSenOl etiketiyle gönderecekler.
Yarışma katılımcılarının @trortahisarbel ile @trucevre hesaplarını takip edip ilgili paylaşımı beğenmesi ve retweet yapması da gerekiyor.
Yarışmada dereceye girip birinci olan 8 kişiye Trabzonspor forması, ikinci sekiz kişiye dünya klasiklerinden kitap seti ile 2000 parçalı puzzle ve üçüncü olan sekiz kişiye temizlik paketi verilecek.