“BÜTÜN HESAPLAMALAR YAPILDI”
Tünel Akvaryum’un Türkiye’de yeraltında inşa edilen ilk akvaryum olduğuna vurgu yapan Çebi, bundan dolayı projeyle ilgili değerlendirme ve yorumların bilimsel veriler üzerinden yapılması gerektiğini belirterek, “Tünel Akvaryum; çok iyi etüt edilmiş, gelir ve gider dengesi bütün yönleriyle hesap edilmiş bir proje. Sayın Başkanımız Ahmet Metin Genç, tarafından ilk kez vatandaşlarımıza 2014 yılında taahhüt edildi. Proje; mahiyeti, teknik detayları, yeraltından inşa edilmesi, gerekli analiz ve zemin etütlerini içeren bilimsel tetkiklerin yapılması nedeniyle bugüne kadar sarkmıştır. Yani ince eleyip, sık dokuduk. Bütün bu detaylar düşünülerek proje hakkında yorumlar yapılması bizi daha sahici değerlendirmelere götürür.” dedi. 
“ARTAN TURİZM TRENDİNE UYGUN” 
Tünel Akvaryum’un ikinci etabını içeren Akvaryum kısmının ihalesinin 2 Eylül’de yapılarak ilgili yüklenici Okyanus A.Ş’ye yer teslimatının yapıldığını kaydeden Başkan Selahaddin Çebi, “Şehrimizin artan turizm trendlerine uygun olarak projeler yürütmemiz, turizm pastasından elde edeceğimiz gelirleri daha artıracaktır. Son derece kıyasıya rekabetin yaşandığı turizm sektöründe turistlerimizi yurt dışında Batum ve yurtiçinde Ordu, Giresun, Samsun gibi şehirlere kaptırmamız için Tünel Akvaryum gibi yatırımlara ihtiyacımız var. Şehrimize gelen turistler çeşitlilik istiyor. Zamanlarını keyifli, dolu dolu geçirebilecekleri mekânlar istiyor. Tünel Akvaryum da bu ihtiyaçları karşılamaya yönelik tasarlanan proje.” diye konuştu. 
YALITIM VE KAPLAMA ÜCRETSİZ YAPILDI
Suat Oyman’ın projenin maliyetinin öngörülenden daha çok arttığıyla ilgili eleştirileri de cevaplandıran Başkan Çebi, şu ana kadar projeye harcanan paranın öngörelen miktarı aşmadığına vurgu yaparak şöyle konuştu: “Tünel Akvaryum gibi şehrimiz için sembol olacak teknik bir proje için 2018 yılında açıklanan 18 milyon TL’lik maliyet son derece mütevazıdır. Tünelimizin iç kısmının yalıtım ve izolasyonu Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından MAPA firmasına ücretsiz olarak yapıldı. Şu ana kadar projeye harcanan 12 milyon TL’lik para bu tarzdaki projeler için son derece düşük bir orandır. Ve proje öncesinde öngörülen tahminleri aşmamaktadır. Eğer bir maliyet artışı olursa, bu kur farkından kaynaklanan bir maliyet artışı olacaktır.” 
“GELİRİN BÜYÜK KISMI ORTAHİSAR’A KALACAK”
Tünel Akvaryum yeni adıyla Akvaryum Ortahisar’ın işletimiyle ilgili eleştirilere de cevap veren Çebi,  “Projeyle ilgili yapılan protokole göre Ortahisar Belediyesi şirketi olan ORBEL yüzde 75, Okyanus A.Ş firması ise yüzde 25 projede hisse sahibi olacak. Dolayısıyla gelirden en büyük payı yine belediyemiz elde edecek. Bu da belediyemiz için artı bir gelir anlamına gelir. Eğer işletme giderleriyle ilgili bir zarar durumu söz konusu olursa, kâr elde edilen sezonlardan elde edilen gelirle bu durum kolaylıkla telafi edilebilir.” diye konuştu.