AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, yaptığı açıklamada 2021-2022 eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyerek “Önceliğimiz, vazgeçilmezimiz, olmazsa olmazımız eğitimdir. Uzun bir aranın ardından haftada beş gün, tam zamanı eğitimn başlaması dolayısıyla mutluyuz, heyecanlıyız” dedi.
HEYECANLIYIZ-MUTLUYUZ
Çebi, Kovid pandemisi nedeniyle bir süredir yüz yüze eğitim-öğretim faaliyetlerine ara verildiğini anımsatarak “Tüm dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de zorunlu olarak yüz yüze eğitim-öğretim faaliyetlerine ara verildi. Bu süre içinde öğrencilerimiz okullarından uzak kaldı, eğitim-öğretim faaliyetleri uzaktan sürdürüldü. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte artık okullar gerçek sahipleri öğrencilerle doldu. Değerli öğretmenlerimiz özlemini çektiği öğrencilerine kavuştu. Tüm eğitim camiası gibi heyecanlıyız, mutluyuz.” ifadelerine yer verdi.
HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN 
Haftada beş gün, tam zamanlı eğitim-öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi adına herkesin üzerine sorumluluk düştüğünü kaydeden Çebi, “Devletimiz, okulların açılması ve açık tutulması açısından tüm tedbirleri aldı. Ancak, bilinmelidir ki pandemi sona ermedi. Bundan sonra daha bir özenle maske, mesafe ve temizlik kurallarına hep birlikte gereken özeni göstermeli, yaptırmamışsak aşımızı olmalıyız. Her şey geleceğimiz teminatı çocuklarımız içindir.” dedi.
ASLAN PAYI EĞİTİME
Ülkelerin en büyük gücünün eğitimli, nitelikli ve çalışkan insan varlığı olduğunu söyleyen Çebi şöyle devam etti: “Eğitim vazgeçilmemiz, önceliğimiz, olmazsa olmazımızdır. Bu bağlamda AK Parti iktidarının her döneminde ülke geleninde eğitim önem sırasında ilk sırada yer almıştır. AK Parti iktidarları öncesinde bütçeden hak ettiği payı alamayan Milli Eğitim, AK Parti iktidarı dönemlerinde hak ettiği aslan payını almıştır. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sorunsuz bir eğitim-öğretim, kendine güvenen, geleceğe güvenle bakan, üreten bir neslin inşası için devletimizin tüm imkânları seferber edilmiş, derslik sayısından öğrenci imkânlarına kadar sayılamayacak kadar iyileştirmeler hayata geçirilmiştir. Aynı şekilde eğitim-öğretimin sorunsuz ilerlemesi adına tüm imkânlar geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz için kullanılmaktadır.”
ORTAHİSAR’DA 61 BİN 149 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI
Çebi ilçemiz genelinde resmi ve özel olmak üzere 207 kurumunda yüz yüze eğitim-öğretim faaliyetlerinin başladığını bilgisini vererek şunları söyledi: “Okul öncesinde 3 bin 289, ilkokullarda 19 bin 495, ortaokullarda 18 bin 624, liselerde 19 bin 265 olmak üzere ilk gün toplamda 61 bin 149 öğrenci ders başı yaptı. 3 bin 414 derslikte 5 bin 368 öğretmenimiz görev yapacak. Yeni eğitim-öğretim yılının başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dilerim.”