HADLERİNİ AŞTILAR
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi yaptığı açıklamada bazı ülkelerin büyükelçilerinin hadsizlik yaparak ülkemizin iç işlerine karışma cüretinde bulunduğunu söyleyerek “Mahkemede süreci devam eden bir konu ile ilgili Büyükelçiler sınırlarını aşarak, içlerindeki hain emelleri açığa vurarak mahkeme süreci devam eden bir konuda söylemleriyle hadsizlik yapmışlardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız mahkemelerinde görülmekte olan bir davanın bazı büyükelçileri çok yakından ilgilendirmesini, dava üzerinde yargıda bulunmalarını hayretle izlemekteyiz. Her daim sözde yargı bağımsızlığında söz ederek, ülkelerindeki yargı işleyişini örnek gösteren büyükelçiler sıra ülkemize geldiğinde utanmadan, sıkılmadan dile sınırlarını aşabiliyorlar. Nerde kaldı yargı bağımsızlığı?” diye konuştu. 
ERDOĞAN SIRADAN BİR LİDER DEĞİLDİR 
Türkiye’yi AK Parti öncesi Türkiye ile özdeşleştirenlerin büyük bir yanılgı içerisinde olduğuna değinen Çebi, “Türkiye artık eski Türkiye değildir. Ülke geri vitesi olmayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde masaya yumruğunu vuran, hakkını savunan, eyvallahı olmayan bir ülkedir. Akdeniz’de olduğu gibi, Karabağ’da olduğu gibi büyükelçilerin hadsizliği karşısında Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan dik duruşun en güzel şeklini sergilemiştir. Cumhurbaşkanımız, her hangi bir lider değildir. Burada da bunu bir kez daha göstermiştir, şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı. 
HAYAL GÖRMESİ SÜRDÜRÜYORLAR
Çebi şöyle devam etti: “ Gezi de geri adım atılmış olsaydı şu anda Türkiye’den bahsedemezdik. 15 Temmuz hanin darbe girişiminde teslim olmuş olsaydık, bugünlerde çok farklı şeylerden bahsediyor olacaktır. Bugünlerde çıkmış haddini bilmeyen, zihinleri AK Parti öncesinde kalmış sözde büyükelçiler, hayal görmeyi sürdürüyorlar. O günler artık geride kaldı. Vesayet rejiminden medet umanlar hayal kırıklığı yaşadılar, bundan sonra da hayal kırıklığı yaşamaya devam edecekler. 
ASLA UNUTMAYACAĞIZ
Dünya beşten büyüktür demişsek, aziz milletimizden aldığımız güçle dört koldan açılmış sinsice savaşların, ekonomik terörün, şer odaklı provokatörlerin cılız sesi bizleri yolumuzdan asla döndüremeyecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu karşısında geri vites yapan Büyükelçileri ve onların yeri işbirlikçileri bu millet asla unutmayacaktır. AK dava da mevzubahis hizmet ise hiçbir kuvvet bizlerin önünde duramaz. Çanakkale’den, Fatihin fethi Şehr-i İstanbul’dan, Kurtuluş Savaşı’ndan devr aldığımız sancağımızı fedakar, vefakâr, cefakâr Anadolu insanıyla gökler de dalgalandırmaya ant içmişiz. Kumpaslarla, provakosyanlarla aziz milletimizin bileğini bükemediler, bükemeyecekler. Hadsizliklerini kendilerine iade ediyoruz.  
ARTIK MAŞA DEĞİL KAHRAMANLAR VAR
Artık, herkes görevinin başındadır. Bir zamanlar büyükelçilerden işaret alan paşa maskesi altındaki maşalar yerine artık devletin başkomutanından emir alan, devletinin milletinin emrinde olan kahramanlar var. Cihan padişahı Yavuz Sultan Selim’in ifade buyurduğu gibi cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklıkta da ölüme götür. Bizler de nasıl ki Cumhurbaşkanımız dik durdu, eğilmedi, hep birlikte bizler de dik duracağız, eğilmeyeceğiz. Delikanlım işaret aldığın gün atandan/ 
Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan/ Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan'dan.”