Şehrimizin uçak biletlerinin pahalılığı konusunda yaşadığı sorun yıllardır çözüm beklemektedir.
Yaz aylarında artan turizm hareketliliği, havalimanımızın birçok şehre hizmet edişi ve buna rağmen artırılmayan uçuş sayıları uçak bileti fiyatlarının hep yüksek olmasına vesile olmuştur.
Gelinen süreçte Trabzonspor’umuzun başarılı grafiği ve adım adım şampiyonluğa gidişi maç günleri ve bir gün öncesi şehrimize taraftar akınına sebep olmuştur.
Bu akım maç günleri ve bir gün öncesi Trabzon’a gelişleri, maç sonrası günlerde de Trabzon’dan dönüşleri artırmıştır.
Bu sorun özellikle son 2-3 haftadır hissedilir dereceye gelmiştir.
Bundan sonraki süreçte de bu sorun artarak devam edecektir.
Her hafta şehrimize gelen taraftar sayısı artacak,  uçak bileti bulma sorunu başta olmak üzere bulunan fiyatların yüksekliği şehrimize gelmek isteyen taraftarın canını yakmaya devam edecektir. 
Aynı zamanda maç ile ilişkili olmayan hastalık, iş görüşmesi, cenaze, düğün vb. sebeplerle şehrimize gelmek isteyen ya da şehrimizden başka şehirlere gitmek isteyen yolcular da sıkıntıya düşecektir.
Bu mağduriyetin azalması için şehrimize sefer düzenleyen tüm havayolu firmalarının maç takvimine bağlı olarak maç günlerinin öncesi ve sonrası günlerde ek seferler koyması elzem olmuştur. Bu aksiyon hem bilet bulma sorununu çözecek hem de bilet fiyatlarının kabul edilebilir fiyatlarda kalmasını sağlayacaktır.
Bu konuda ilgili havayolu firmalarının yöneticileri başta olmak üzere şehrin tüm dinamiklerinin aksiyon alması gerekmektedir.
Trabzonspor’un şampiyonluğu için kullandığımızı “O sene bu sene” mottosunun bu vesile ile Trabzon uçak bileti fiyatlarının ucuzlaması içinde geçerli olmasını ümit ediyoruz.