Meclisin bugünkü oturumunda söz alan CHP’li meclis üyesi Cüneyt Zorlu TİSKİ’nin kestiği cezaları gündeme getirip “TİSKi’nin 450 bin abonesi var. Kaçaktan dolayı 2 bin tane aboneye ceza kesilmiş. 448 bin abone, sorumluluğunu yerine getirmiş, parasını ödemiş. 2 bin kişi sadece. Bu konunun da açıklanması gerektiğini düşündüm” ifadelerini kullandı


Daha sonra söz alan bağımsız meclis üyesi Davut Çakıroğlu da “448 bin abonenin sadece 2 bini. O da bir tuhaf. TİSKİ nereden açıkladı bu rakamları? Ben burada sizinle bir şey paylaşmak istiyorum. Beni incittiği için sizi de inciteceğini düşünüyorum. Ceza yazılması değil sorun, yazılır. Bunun da yöntemi, şekli vardır. İnsanların evlerinde, samanlıklarında hırsızlık yapıyor edasıyla musluk aramak, boru aramak, çirkin bir şey. Bu vatan için evladını toprağa koymuş şehidin babasının bu muameleye tabi tutulması, kapısına böyle tutanak asılması daha çirkin bir şeydir. Bu da yapıldı.” İfadelerine yer verildi.


Ahmet Metin Genç de cevaben “Benim itiraz ettiğim husus şu: 450 bin abone. 2 bin tanesi hukuka aykırıyla ceza yazması 448 binin hukukunu korumak adına. Yalnız ben şuna itiraz ediyorum. Bir yerde abonelik yapılmamış. Yasal olarak oranın abone olması lazım. Abone olduktan sonraki dönemde tahakkukuna bir şey demiyorum. Geçmişe dönük olarak belli ortalama alınarak işlem tahakkuk ettirilmesi, yine de hukuki olsa bile bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Benim itirazım buna” ifadelerine yer verdi.

Ortahisar Belediye Meclisinin Aralık ayı toplantısına Ak Parti Ortahisar İlçe Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyeleri ,MHP Ortahisar İlçe Başkanı ve Yönetim kurulu üyeleri,CHP Ortahisar İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile Daire amirleri katıldı .