Onay alan bütçe benim ve kanaatimce meclis üyesi birçok arkadaşımın görüşmelerle ilgili dikkatlerini çeken hususlar olmuştur, olmalıdır da...
Devletin Malı Deniz zihniyetiyle karşı karşıyayız demek istemiyorum ancak ortada müflis bir tüccarın olduğu aşikardır.
Tasarrufun "T" si gibi bir derdi olmayan belediye yaptığı 1.265 .000.000 TL'lik bütçenin gelir hesabına 214.000.000TL'lik borçlanma ve 250.000.000TL'lik kısmını  arsa ve taşınmaz satışlarından karşılamayı varsayıyor.
Yani umuyor.
Bütçenin büyük bölümünü oluşturan iki kaynak biri borçlanma diğeri gayrımenkul satışı. Halihazırda 46 500.000TL faiz ödeyeceğini belirten belediye şayet hayal ettiği satışları yapamazsa ilave borçlanacak ve faiz ödemesi yıllık 100.000.000TL olacak.
Peki yaklaşık 12 350.000TL temsil, ağırlama harcamasını sorgulamak gerekmez mi? ya da bir yıl içinde işe alınan 180 kişi, bBelediyenin şanslı seçilmiş çift maaş alanları, belediye bünyesinde kurulan A.Ş ler? 
Mesela nere aktığı belirsiz olan doğrudan alım musluğunu kapatmak gerekmez mi?
Faize karşıyım diye en üst perdenden söyleyen Sn Cumhurbaşkanımızın partisini temsil eden  siyasilerin, Belediyenin bu borçlanma ve faiz ödeme heyecanını eleştirmelerini, tepki göstermelerini beklememiz iyimserlik mi olur?
Peki yük kimin sırtına vurulacak.
Tabiki Milletin.
448 700 su abonesinden kullanım limitine bakmaksızın 12 ay boyunca eksradan 8TL ücret alınacak.
Bu payın küçük bir kısmını sus payı gibi ilçe belediyelerine bölüştüren Büyükşehir Belediyesi, bu belediyelere vermekten imtina ettiği rakamları Van'ın bir ilçesine AVM yapmaktan imtina etmiyor.
Adaylık dönemlerinde kâr eden belediye vaatlerini havada uçuşturanlar, ne var ne yok satarak, olmadı yıllarca ödenemeyecek rakamlarla belediyeleri borç batağına batırarak, yüksek faiz ödemesine mecbur bırakarak sadece bana göre mi müflis tüccarlık yapıyorlar...
Bugün yaşadığımız ekonomik sorunun temelinde savurganlık, hesapsızlık ve aşırı borçlanma var.
Ülkenin toplam borcu 2.100.000.000.000TL.
Bunun yarısından fazlası dövize endeksli.
Yani, köprüden geçişi bile dövize endeksledik ve her gün hızla değişen kur yüzünden köprüden öteye geçerken ödediğiniz parayla geri dönemiyorsunuz ve onu satarım bunu satarım diyerek futursuzca yapılan bütçeler, şuursuzca borçlanmayı doğuruyor.
Borçlanmak zorunda olursanız faiz düşmez.
Faizin oranını belirleyen sizin borçlanma zaruretinizin, talebinizin şiddetidir...
Yani borçlanarak, satarım olmadı borçlanırım diyerek ülke gibi İlleri de batırdınız...
Bu arada rakamlarla yazıyı boğmak istemezdim ancak dün attık diye övündükleri "6 SIFIR" ne çabuk geri geldi değil mi?
Muflis Tüccar mı dedim.
Hayır, Bunlar Muflis Tüccarların marifetleri...
Her yerdeler.
Maalesef.