Trabzon’da Kuyumcu Kent için ilk adım atıldı! 


Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantıları devam ediyor.  

Toplantının bugünkü oturumuna Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Başkanlık etti.  

Trabzon’da Kuyumcu Kent için ilk adım atıldı! 

Meclis oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen 2 madde ile İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 7 madde görüşülerek karara bağlandı.

Ortahisar ilçesi Sahil dolgu alanında bulunan 8 bin 843 metrekarelik alan 10 yıl boyunca Kuyumcu Kent yapılması için kiraya verilmesi ve alan üzerinde yapılan yapıların eksiksiz ve sağlam şekilde geri teslim edilmesi şartıyla ihale edilmesi konusunda meclisten yetki istendi.

Trabzon’da Kuyumcu Kent için ilk adım atıldı! 


 

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin “Burası Kuyumcu Kent’in olduğu yer mi? Bu Kuyumcu Kent ile alakalı bir protokol yapıldı mı bilmiyorum ama kiraya verme işlemini daha önce yapmalıydık. Başka bir vatandaş ihaleye girmek isterse hayır diyemezsiniz.” ifadelerini kullandı.
Zorluoğlu “Burada gecikilmiş bir şey değil. Bir proje yapıldı. Oradaki yapının kira sözleşmesi sona erince idareye teslim edecek. Burayı kiralayacak olan sadece o projeye göre yapılacak.” ifadelerini kullandı.

Trabzon’da Kuyumcu Kent için ilk adım atıldı! 

Turgay Şahin’in “Peki bu 10 yıl kısa değil mi?” sorusu üzerine cevap veren Zorluoğlu “Belediyenin kiralama sınırı 10 yılla sınırlı. Yap işlet devret 29 yıl ama burası dolgu alanı olduğu için tapusu yok ve 10 yıllık kiralıyoruz. Ama onlarla yapacağımız sözleşmede onları rahatlatacak bir madde koyabileceğiz. Orada yapılacak iş çok ortaklı bir iş. Ortakların akıllarında bir şey kalmaması adına onları rahatlatacak bir madde sözleşmeye eklenecek. Burası tapulu değil ama Büyükşehir Belediyesine ait bir alan.” ifadelerini kullandı.

Yine Turgay Şahin’in “Burası sadece imalat olarak kullanılacak söylentisi var” sözleri üzerine ise Zorluoğlu, “Orası sadece imalat için çok lüks bir alan olur. Orada satış olacak ve cazibe merkezi olacak. Sadece imalat olmaması için sözleşmeye gereken maddeleri ekleteceğim” ifadelerini kullandı.

Yapılan oylama ile Pazarkapı Mahallesi’nde bulunan sahil dolgu alanının kuyumcu Kent yapılması için tahsisi oy birliği ile onaylandı.