Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında, koronavirüs salgını sürecinde uzaktan eğitimi takip edecek ekipmana sahip olmayan öğrencilere dağıtılmak üzere tablet desteğinde bulundu. Protokol doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan 717 bin 500 lira kaynakla, 720 adet tablet alımı gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan tabletler, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildi. 

YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından tablet temini konusunda yapılan açıklamada, “Yaklaşık bir yıldır içerisinde bulunduğumuz koronavirüs salgını süresince, öğrencilerimizin bir kısmı derslerini yüz yüze, bir kısmı EBA TV üzerinden büyük bir kısmı da canlı dersler şeklinde yapmaktadır. Bu noktada canlı derslere katılımın aksamaması ve her öğrencinin bir tableti olması için Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ‘Erişimi Olmayan Öğrencilere Tablet Temini’ projesi hayata geçirildi. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bir protokol imzaladık ve ilk etapta 717 bin 500 lira kaynak sağlayarak 720 adet tablet desteğinde bulunduk. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce teslim alınan tabletler, plan dahilinde ihtiyaç sahibi öğrencilerimize dağıtılacak. Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
BAKANIMIZA VE EĞİTİMCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM 
Pandemi sürecinde eğitim faaliyetlerinin hiçbir aksaklığa mahal vermeden devam ettirilmesinin memnuniyet verici olduğunu da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Öğrencilerimizle uzaktan da olsa özverili şekilde ilgilenen tüm öğretmenlerimize, İl Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere tüm kadrolarına ve Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’a çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlar tarafından sağlanan tabletlerle, öğrencilerimizin sorunlarının ortadan kalkacağına inanıyorum. Öğrencilerimizin de tabletleriyle birlikte derslerini takip etmelerini ve başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirmelerini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.