Büyükşehir ekipleri, daha güzel bir Trabzon için park alanlarını ve refüjleri çiçeklerle donatıyor.
 
Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, şehir genelindeki çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Trabzon’u daha güzel bir görüntüye kavuşturmak adına, çalışmalarına hız veren Büyükşehir ekipleri, Tonya, Şalpazarı, Çarşıbaşı, Beşikdüzü, Arsin ilçesi ile Uzungöl’de çim ekimi, çim biçme ve ağaç budama çalışmalarını yürütüyor. Ekipler ayrıca ilçelerde yol kenarı ve kaldırımlarda ot temizliği yapıyor. Ganita sahil yürüyüş yolunun zarar gören kauçuk zeminleri yeniden döşenerek bakım onarımı gerçekleştiriliyor. Akçaabat/Akçakale piknik alanında tuvalet montajı tamamlanırken, Oyuncakistan’da ise çeşme montajı yapıldı. Ayrıca parklardaki süs havuzlarının bakımları yapılıyor. Pazarkapı Mahallesi’ndeki akıllı kavşakta, Çömlekçi liman önü yeşil alanlarda ve Atapark’ta çiçek dikimi ile çimlendirme çalışmaları ise devam ediyor.
 
TARİHİ SİLÜETLER ORTAYA ÇIKARILACAK
Ekipler ayrıca köprü, çeşme vb. tarihi mekanları istilacı bitkilerden temizliyor. Tarihi Değirmendere ve Tabakhane köprüleri ile Ortahisar/İçkale sur içi ve Kızlar Manastırı’nda istilacı bitkilerin temizliği yapılıyor. Bu çalışmalara bir program dahilinde sürekli olarak devam edileceği ve tarihi mekanların silüetlerinin ortaya çıkarılacağı belirtildi.
 
ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
Trabzon Büyükşehir Belediyesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada “Büyükşehir Belediyesi olarak peyzaj ve yeşil alan çalışmalarımızı şehir genelinde büyük bir titizlikle sürdürmekteyiz. Ayrıca parklarımızda çim-çiçeklik alanlar ve havuzların bakımı ile birlikte çeşme vb. sosyal donatı montajı işlemlerini yürütüyoruz. Trabzon’umuzu her geçen gün daha da güzelleştirmek ve vatandaşımızın göz zevkine hitap etmek adına periyodik olarak çiçek dikim işlemi gerçekleştiriyoruz. Dikim işlemlerimiz her mevsim dikilebilen saksılı bitkilerle yıl boyunca sürecektir. Hemşehrilerimizi ve şehrimize gelen ziyaretçilerimizi daha estetik bir Trabzon’la buluşturmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.