. Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşların güzel vakit geçirmesi adına mahallelerde Ramazan etkinlikleri gerçekleştirdi. 

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Büyükşehir Belediyesi tarafından Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun talimatlarıyla; Yalı, Beşirli, Yenimahalle, Fatih, Gülbaharhatun, Soğuksu, 1-2-3 Nolu Erdoğdu ve Bahçecik mahalleleri ile Huzurevi yeni yerleşkesi önünde Mehter konseri düzenlendi. Ayrıca Hacivat-Karagöz, Nasreddin Hoca ve Karakaçan, İbiş-Aşuk-Maşuk gösterileri sergilendi. Sokağa çıkma kısıtlamasında 2 gün boyunca gerçekleştirilen etkinliklere vatandaşlar balkonlarından ve pencerelerinden yoğun ilgi gösterdi. Mehter konseri ve sergilenen gösterilerden memnuniyet duyan Trabzon halkı, duyarlılığı nedeniyle Başkan Zorluoğlu’na teşekkür ettiler. 
 
GÜZEL GÜNLERE KAVUŞACAĞIZ 
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu yıl birlik beraberliğimizi pekiştirecek kapsamlı Ramazan etkinlikleri düzenlemek istiyorduk fakat koronavirüs salgını nedeniyle planlarımızı ertelemek durumunda kaldık. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak evlerindeki vatandaşlarımıza moral vermek ve bir nebze de olsa güzel vakit geçirmelerini sağlamak adına sokağa çıkma kısıtlaması süresince çeşitli etkinlikler organize ettik. Etkinliklerimizi balkonlarından ve pencerelerinden izleyen halkımızın uygulamamızdan memnun kaldığını görmemiz bizleri ayrıca mutlu etti. Bu mübarek ayda zor günleri aşmak için dua ederek ve belirlenen kurallara uyarak herkesin bir arada olduğu güzel günlere kavuşacağımıza inanıyorum. İnşallah önümüzdeki sene daha kapsamlı Ramazan etkinliklerimizde buluşmayı gönülden diliyorum” ifadelerini kullandı.