BÜYÜKŞEHİR KARLA MÜCADELEYE HAZIR 

Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com

30 Aralık’tan itibaren Trabzon’da kar yağışı beklenirken, Büyükşehir Belediyesi karla mücadele hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşlara zorunlu olmadıkça özel araçlarını kullanmama çağrısında bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Kar mücadelesine tam donanımlı olarak hazırız” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Yalıncak’taki teknik hizmetler binasında karla mücadele hazırlıkları kapsamında sürdürülen hazırlıkları denetlerken önemli açıklamalarda bulundu.

KAR MÜCADELESİNE TAM DONANIMLI OLARAK HAZIRIZ 
Burada yaptığı değerlendirmede meteorolojinin 30 Aralık 2 Ocak tarihleri arasında kar yağışı uyarısında bulunduğunu hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Bugün 29 Aralık 2015. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin teknik hizmetler bölümünde çalışma arkadaşlarımızla birlikteyiz. Kış mevsimine girdik. Bu münasebetle meteorolojinin raporuna göre 30 Aralık’tan itibaren Doğu Karadeniz’de kar yağışıyla karşılaşmış olacağımız ifade edilmekte. Biz her yılki tecrübelerimizle, ilçe belediyelerimizle kış hazırlıklarını tamamlanmış bulunmaktayız. Şu an itibariyle kar ve buz mücadelesinde kullanacağımız 85 beko lader, 66 greyder, 50 loder, 9 kar bıçağı, 11 tuz serpme ve solüsyon aracı, 2 dozer, 22 yıkama aracı, 10 kar motoru ve 2 mini loder kar mücadelesi için tam donanımlı olarak hazırdır” dedi.

KARLA MÜCADELEDE 267 İŞ MAKİNESİ VE 
KAR MOTORU, 850 PERSONEL GÖREV ALACAK 
Konuşmasında karla mücadele için gerekli malzeme sotuğunun yapıldığına da değinen Gümrükçüoğlu, “Malzeme olarak da şu anda stoklarımızda 30 ton buz çözücü sülüsyon, 1250 ton tuz karışımı hazır bulunmaktadır. 30 Aralık ve 2 Ocak tarihleri arasında ilimizde de kar yağışı beklenmektedir. Hazırlıklarımızı tamamladığımız bu kar mücadelesinde toplam 257 iş makinesi 10 kar motoru, 550’si kaldırım temizliğinde olmak üzere toplam 850 personel arkadaşımız görev alacaktır” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYELERİ 
BİRLİKTE KAR MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEK
Kar mücadelesinin hazırlanan plan doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından sürdürüleceğini, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerinin araç ve iş makinelerinin için gerekli malzeme alımını gerçekleştirdiği kaydeden Gümrükçüoğlu, “Kar mücadelesizde A ve B planlarımız lüzumuna göre devreye girmiş olacaktır…

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ARAÇLARA 
GEREKLİ EKİPMANLARIN ALIMINI YAPTI 
Daha önceki yıllarımızda da sürdürdüğümüz hazırlıklarımızla Trabzon Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı kışa hazırlık çalışmaları kapsamında karla mücadelede kullanılacak araç ve iş makinelerimiz ve 18 ilçe belediyemiz ile imzalanan karla mücadele protokolü kapsamında araç ve iş makinelerine 1 milyon 150 bin TL bedelle lastik ve 472 milyon TL bedelle zincir ve kar bıçağı alımı yapılmıştır. 430 lastik, 194 takım zincir ve 200 adet kar bıçağı ile birlikte kar mücadelesine hazır bulunmaktayız.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İLÇE 
BELEDİYELERİNE MAZOT DESTEĞİ VERECEK 
Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makinelerinin yanı sıra ilçe belediyemizin araç ve iş makinelerinin bakım onarım çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar Yalıncak ve Sanayi’deki atölyelerimizin yanı sıra seyyar tamir ekiplerimiz vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak 18 ilçe belediyemizle sözünü ettiğim kar mücadele protokolleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi koordineli olarak karla mücadelede görev yapacak olan ilçe belediyeleri araç ve iş makinelerine mazot desteğine sunmuş olacaktır” şeklinde konuştu.

ZORUNLU OLMADIKÇA ÖZEL ARAÇLARINIZI KULLANMAYIN 
Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu karla mücadelenin etkin şekilde sürdürülebilmesi için vatandaşlara da çağrıda bulundu. Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Ben buradaki fedakâr işçi kardeşlerime teşekkür ederken özellikle 30 Aralık’tan itibaren beklenmekte olan kar yağışı münasebetiyle kentlilik bilinci içinde olan Trabzon’un kıymeti halkına kar yağışında mutlaka şehirde yapacağımız bildirimlere uyum sağlama çağrısında bulunuyorum. Vatandaşlarımızdan birinci isteğimiz kendi özel araçlarını bu günlerde kullanmamaları, toplu taşıma araçlarından istifade etmeleridir. İlle de kendi araçlarını kullanmak zorunda kalırlarsa zincir ve kar lastiği ile trafiğe çıkmaları ve ekiplerimize yardımcı olmalarını talep ediyoruz.

GÜZERGAHLAR MERKEZDEN ÇEVREYE DOĞRU AÇILACAK 
Bu mücadelenin sonuç odaklı olması için kar yağışı kesilince güzergâhların merkezden çevreye doğru temizlenmeye başlanması metodunun uygulanacağını vatandaşlarımızın bilmelerini istiyoruz. Kaldırımlarda oluşabilecek olan buzlara karşı hem motorlarımızla hem işçi kardeşlerimizle bizzat çalışacağımızdan gerek sülüsyonla gerek tuzla kaldırımları temizlenme çalışmasını sürdüreceğimizi ve herkesin kendi kullandığı yerde bu fedakarlığı göstermelerini istirham ediyorum.”