Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla her yıl gerçekleştirilen Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu öncesi çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Bu yıl 41’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu hazırlıkları kapsamında ilk kez “Sen de Gönüllü Ol” projesi hayata geçirildi. Yarı maratonda görev almak için internet ortamında yapılan başvurular sonucunda lise ve üniversite öğrencileri yüz yüze eğitime alındı. Ayrıca yapılan başvurular mülakatla değerlendirildi.  

61 GÖNÜLLÜ SEÇİLECEK 
Trabzon Büyükşehir Belediyesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu riyasetinde bu yıl 41’incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu hazırlıkları hız kesmeden devam etmektedir. Gençlerimizin her alanda spor faaliyetleri ile iç içe olmaları amacıyla bu yıl yarı maraton kapsamında ‘Sen de Gönüllü Ol’ projesini hayata geçirdik. Proje kapsamında başvuruda bulunan gençlere Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Osman Kalyoncu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayhan Pala ile spor liseleri ders kitabı yazarı Edva Tuna Pirselimoğlu tarafından gönüllülük nedir, görevleri, kariyer planlaması, spor organizasyonu, sağlıklı yaşam ve zararlı alışkanlıklar konularında dersler verildi. Söz konusu eğitim çalışmalarına online devam edilecek ve eğitim neticesinde 41. Uluslararası Yarı Maraton’da görev alacak 61 gönüllü seçilecektir.”

HALK KOŞUSU İÇİN SON TARİH 17 ŞUBAT 
“41. Trabzon Yarı Maratonu, 26. Halk Koşusu ve 6’ncı 10 kilometre koşusu 21 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek. Halk Koşusuna katılmak isteyen vatandaşlarımız için kayıtlarımız başlamış bulunmaktadır. Sporseverler, Cemal Kamacı Spor Merkezimiz ve https://trabzonyarimaratonu.com internet adresinden kayıtlarını yaptırabilirler. Kayıt işlemleri 17 Şubat akşamı saat 17.00'de tamamlanacaktır. Her 3 kulvarda da dereceye girenler, Büyükşehir Belediyesi tarafından para ödülü ile ödüllendirilecektir.”

KAYITLAR ÜCRETSİZ
Öte yandan açıklamada, Trabzonluların sportif etkinlikler için kayıtlara yoğun ilgi gösterdiği belirtilirken, ‘Halk Koşusu’na katılacak isimlerden herhangi bir ücret alınmadığı da vurgulandı.