Mustafa Bekar açıklamasının devamında Fındık serbest piyasada geçen senenin fiyatlarının altına düştü. Fındık piyasasında tek büyük alıcı firmaya rakip alıcı olsun fındık üreticisi  tek ele mahkum olmasın diye hep TMO’nun devreye sokulmasını ve fındık alımı yapmasını istedik. Devlet bunu yaptı. Teşekkürlerimizi hiç esirgemedik. Bunu açık ve seçik bir şekilde söyledik. Ancak fındık yine piyasada hak ettiği değeri bulamadı. Oyun içinde oyun kurgulandı. Fındık baronları önce rekolteyi hayali bir şekilde yüksek göstererek bu fiyatlara etki yaptılar. Tahmini rekolte tespitini yeniden Bakanlığa yaptırttılar. Yapılan ikinci tahmini rekolte tespiti onların istediği gibi çıkmadı. Ancak farklı yöntemler uygulamaya başladılar.  

Hükümetin açıkladığı fiyat taban fiyat kabul edilip o fiyatın altında piyasada ürün alınmaması için düzenleme yapılmalıdır. Hükümetten önce piyasaya müdahale için fındık fiyatları açıkladılar. Piyasada hükümetin açıkladığı fiyatın çok altında bir fiyat oluşmasına sebep oldular. Piyasada bu olumsuzluğu yaratanlara, ülkemizde, hala imkanlar tanınıyorsa, fındık fiyat istikrarını sağlamamız mümkün değildir. onlara bu sağlanan teşviklerle, onların piyasa oyunlarını yapmasına cesaret ve imkan verirseniz onlarda piyasayı istedikleri gibi ayarlarlar. Birileri kalkıp bize serbest piyasa şartları demeye kalkmasın. Bu şartlarda piyasa miyasa olmaz.  

Doğruya doğru, yanlışa yanlış deyip uyarılarımıza devam edeceğiz. Hiç bir zaman koltuk ve menfaat uğruna takla atan şakşakçılardan olmayacağız. Ferrero’ya verilen teşvik, yanlış ve haksız bir uygulamadır. Haksızlık karşısında susan dil olamayız. Türkiye’de fındık piyasasında istediği gibi at koşturan, ticaret yapıyorum diyerek, üreticinin alın terini gasp eden İtalyan fındık alıcısına verilen teşvik neyin nesidir? Serbest piyasada fındığın 22-23 liradan işlem görmesinin sebebi Ferrero’dur. İtalyan Ferrero’ya 667 milyon TL tutarında gümrük vergisi ve kdv muafiyeti  teşviği,  fındık üreticisinin malı üzerinde, alın teri üzerinde her türlü entrikayı çeviren, her türlü oyunu oynayan firmaya ödül mü verildi?  

Bu para üreticinin hakkıdır. Bu hakkı üreticiye iade edin. Ferrero üreticinin alın teri üzerinden zaten kazanıyor dedi.  

Telefonla bize ulaşan fındık sektörü temsilcisi bir vatandaşta: “Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kurulan, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na bağlı Milli gururumuz  Aselsan’a  229 milyon TL teşvik verilirken İtalyan Ferrero’ya 667 milyon TL teşvik vermek çok yanlıştır.” dedi.