Bulduğu her fırsatta ilçeleri ziyaret etmeye özen gösteren Başkan Zorluoğlu, Beşikdüzü ilçesine giderek mahalle muhtarları ile istişarelerde bulundu.
 
‘Soruna en yakın olan çözüme de en yakındır’ anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, istişareye verdiği önem doğrultusunda mahalle muhtarları ile değerlendirme toplantıları gerçekleştirmeye devam ediyor. Son olarak Beşikdüzü ilçesi mahalle muhtarları ile bir araya gelen Başkan Zorluoğlu, sorunları birinci ağızdan dinledi. Beşikdüzü ilçesinde düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, TULAŞ Genel Müdürü Samet Ali Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, Beşikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karadeniz, AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Ahmet Gönen ve daire amirleri katıldı.
 
SORUNLARINIZLA YAKINDAN İLGİLENİYORUZ
Göreve geldiği günden itibaren Beşikdüzü ilçesine defalarca geldiklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Beşikdüzü’nün sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Bugün de ekibimle birlikte siz kıymetli muhtarlarımızla bir araya gelmek istedik. Sizlerle birlikte mahallelerinizin meselelerini istişare etme, sorunlarınızı konuşma, tartışma ve çözüm bulma noktasında faydalı bir toplantı gerçekleştireceğime inanıyorum” ifadelerini kullandı. 
 
18 İLÇEDE GAYRETLE ÇALIŞIYORUZ
5 Nisan 2019 yılında göreve başladığını ve tam anlamıyla 2 yılı geride bıraktıklarını dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Bu 2 yıl içerisinde gerek Ortahisar gerekse de 18 ilçemizin tamamında Büyükşehir Belediyesi olarak gayretle çalışıyoruz. Şehrimizde çok önemli projeler başlattık. Şu anda Trabzon merkezde başlatılan altyapı çalışmaları nedeniyle önümüzdeki 50 yıl boyunca altyapı sorunu yaşanmayacak. Otogar gibi Tüm Trabzon’a hizmet verecek çok önemli bir çalışmayı da başlattık. İnşallah birkaç yıl içerisinde Trabzon çok modern çok konforlu bir otogara sahip olacak. Yine geçtiğimiz günlerde Ganita-Faroz projesini açıkladık. Ganita-Faroz arasında yaklaşık 3 kilometrelik alanda çok titiz bir çalışma neticesinde projesini ve ihalesini yaptık. Önceki gün sözleşmesini imzaladık. İnşallah yaklaşık 1 yıllık süre içerisinde Ganita-Faroz arası Karadeniz’in en güzel sahil düzenleme projesi olarak hayata geçmiş olacak. Bunun gibi çok farklı çalışmalarımız var. Ama bugün daha çok sizleri dinlemek amacındayız” diye konuştu.  
 
ADALET VE HAKKANİYETE ÖNEM VERİYORUZ  
Sadece Ortahisar’ın değil 18 ilçenin belediyesi olduklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “İlk günden itibaren sadece Ortahisar değil 18 ilçemizin tamamında adalet ve hakkaniyet anlayışı içerisinde kaynaklarımızı sarf edeceğimizi belirttik. Ve her ilçede ilçenin büyüklüğüne mütenasip birtakım eserleri görev süremiz boyunca o ilçelere kazandıracağımıza söz verdik. Bu sadece ilçelerimizde mahallelerimizin yolu, suyu anlamında değil, ilçe merkezlerinde de birtakım dokunuşlar yapmak istiyoruz. İlçe merkezlerinde Büyükşehir Belediyesinin eserlerini bırakmak istiyoruz. Bunlara başladık. Bazı ilçelerimizde ihaleler yapıldı. Bazı ilçelerimizde proje çalışmalarımız devam ediyor. Bugün sizlerde gelecek talepleri de dikkate almak suretiyle Beşikdüzü ilçe merkezinde yapmamız gereken bazı çalışmalar için gerekli işaretleri almış olacağız. Ve inşallah görev süremiz tamamlanmadan Büyükşehir Belediyesinin güzel birkaç eserini beraber oluşturacağız” şeklinde konuştu.
 
MUHTARLARDAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Başkan Zorluoğlu’nun açıklamalarının ardından toplantıya katılan 30 mahalle muhtarı söz alarak sorunlarını ve sıkıntılarını anlattı. Mahalle muhtarları, Beşikdüzü’ne gelerek bizzat sorunlarını ve taleplerini dinleyen Başkan Zorluoğlu’na hassasiyeti nedeniyle teşekkür ettiler.
 
İNCELEMELERDE BULUNDU
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, toplantının ardından Beşikdüzü dolgu sahası ve yeni yapılan yurt binasında incelemelerde bulundu.