SOL VE AŞIRI SOL GAZETELER… 

Zorluoğlu, özetle şu şekilde konuştu: 

“Burada yapılan her kuruş harcamanın nasıl yapıldığı denetlenir. Sayıştay denetim yöntemini değiştirdi. Artık bizim personel kadar onlarda burara çalışıyor. Sürekli bir denetim içindeler. hem denetim yapıyorlar, hem de bir şey olduğunda arkadaşlara soruyorlar. Burada sürekli denetimin olması, bizim arkadaşları ve bütün personeli diri tutuyor. İster istemez daha dikkatli davranmaya sebebiyet veriyor.  Belli gazeteler ve yayın organlarında 2020 Sayıştay Raporları yayınlandı. Sol ve aşırı sol, bir sürü gazete ve internet sayfasında, “AKP’li Belediyeler… Erdoğan’ın memleketini isyan ettiren belediye” “Yolsuzluk ve rant gelenekleri oldu” 

TRABZON’DA BİR MUHALİF GAZETE


 

 
Bunların 2 tane ortak özelliği var. Sol veya aşırı sol yayın yapan hükümet düşmanlığına dönmüş gazete ve yayın organları. Burada bir tane muhalif belediye yok. Hepsi AK Partili belediye. 
Trabzon’un da bir muhalefeti çok seven, yerel gazetesi var. Onu da es geçmeyelim. Gerçi Beşikdüzü’nü çok sevmiyor. Ama muhalefeti seviyor. Hani şu parasız kaldığında kitap basıp satan gazete var ya ondan bahsediyorum. Onlarda aşırı sol basından geri kalmıyor. Aynı şeyleri Büyükşehir için yazıyor. 
SARILDIKLARI MESELE BULGULAR

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 2020 yılı Sayıştay Raporu yüz akı rapordur. Net.. 2020 Sayıştay Raporunda kamu zararı, kişi zimmeti veya suç teşkil edecek iş ve işlemle ilgili rapora yansımamıştır. Bulgu ayrı iştir, sorgu ayrı iştir. 2020 raporunu da, sarıldıkları mesele, bulgulardır. Bulgular, Sayıştay denetim raporlarından böyle olsa daha iyi olur nevinden tespitler ve eleştirilerin yer aldığı kısımlar. Burada yolsuzluk, kamu zararı varsa sorgu bölümünde alınır, kendi içinde devam eder kamu zararına sebebiyet veren kişiden tahsil edilinceye kadar devam eder. 

306 MİLYON TL’LİK İHALE

Sayıştay demiş ki, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şu ihaleyi ki 2020 yılında 306 milyon TL’ye ‘lik ihale yaptık. Bunun yüzde 83’ü açık ihale, yüzde 17’lik kısmı da pazarlık usulüyle.. Oransal olarak açık ihale yaptığımızı görülüyor. Ama Sayıştay doğal olarak bu konuda, ki bütün belediyelerin hepsinden benzer şeyler görürsünüz. Onun derdi başka. Onu bir gazete olarak görmüyorum. Onların derdi Trabzon’u yönetebilme derdi. Bizimle birlikte Trabzon’u yönetme güçleri ellerinden alınmıştır Bundan sonra bu güç kendilerine asla dönmeyecektir. Bizim gizli saklı, bir şeyimiz yok. Her şeyimiz şeffaf.. 

YASAKLI FİRMALARDAN MAL ALINDI MI?

“Sayıştay yasaklanmış firmalardan mal aldı” Bir kere Sayıştay Raporlarında böyle bir şey yok. Daha önce doğrudan temin olarak alınan firmalarda yasaklı firma sorgulamasını dosyaya koymuyorduk. Daha sonra değiştirildi. Malı temin edeceğiniz firmanın yasaklı olup olmadığın sorgulayacaksınız, sorgulandığına dair raporu dosyaya koyacaksınız. Biz yasaklı mı değil mi sorgulaması yapıyorduk. Sadece o belgeyi dosyaya koymuyorduk. 
İki şekilde yanlış söyledi. Bu iş zorunlu değildi. Biz zaten yasaklı firma sorgulamasını yapıyorduk. Hiç bir yasaklı firmadan ürün alınmış değildir. Biz zaten her hangi bir yasaklı firmadan mal almadık. Olmayan bir şeyi söylemek yanlış değilse daha söyleyecek bir şeyim yok.  Sayıştay raporunda diyor ki bu sorgulamanın dosyasında bulunması gerekiyor.  Trabzon Büyükşehir Belediyesi benim dönemimde her hangi bir yasaklı firmadan mal almamıştır”