Başkan Zorluoğlu’ndan 23 Nisan Mesajı 

Tarihimizdeki dönüm noktalarından biri de şüphesiz 23 Nisan 1920 tarihidir. Bu tarihî gün, yedi düvele karşı var gücüyle direnen aziz milletimizin kurtuluş mücadelesine yön veren Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunu temsili yanında, yok edilmek istenen bir devletin ayağa kalkışının da ilk işaretlerinin görüldüğü gündür.
 
İlk meclisimiz; kuruluşundan itibaren birlik ve beraberliğimizin sağlanmasındaki etkin rolü, millî mücadelemizi başarıya götüren İstiklal Marşımızı kabulü, Ankara’yı başkent tayin etmesi ve cumhuriyetimizi ilanıyla, bugün dünya siyasetine yön verebilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sağlam temellerini o günlerde atmıştır.
 
Bugün, iç ve dış tehditlerle, onların asıl sahipleriyle, ekonomik dayatma ve operasyonlarla kararlı şekilde mücadele edebilen Türkiye Cumhuriyeti, her platformda tereddüt etmeden sesini yükseltebilmekte, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyebilmektedir. Elbette bu özgüvenin kökeninde, idarecilerimizin, milletimizin geçmişinden ve kurduğu medeniyetlerden aldığı güç ve inanç yer almaktadır. İnanıyoruz ki; geleceğimizin teminatı çocuklarımız da bu inanç ve kararlılıkla, bir arada ve dik durarak yarınların güçlü Türkiye’sini vücuda getirecektir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin maruz bırakıldığı en alçak saldırılardan biri olan 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında bombalanan ve gazi unvanı alan yüce meclisimizin kuruluş yıldönümünü kutluyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı dünya çocuklarının kaynaşmasına vesile kılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla ve rahmetle anıyorum.