Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı toplantıları başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün üst yöneticileri ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını gerçekleştirdi.


 
ŞAMPİYON SPORCULARI KUTLADI  
Toplantıya şampiyon sporcuları tebrik ederek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şu ifadeleri kullandı, “Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından İstanbul’da düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda Türkiye,  5 altın, 2 bronz madalya ile takım halinde şampiyon oldu. Bu şampiyon takım içerisinde olan hemşehrilerimiz Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu da bulunuyor. Kendilerini tebrik ediyoruz.”
 
“2021-2022 Euroleague Şampiyonu Anadolu Efes Basketbol Takımı da üst üste 2. kez şampiyon oldular. Tebrik ediyoruz.”
 
“Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Vakıfbank Voleybol Takımı, bu alanda 5 şampiyonlukla en çok şampiyon olan takım unvanını kazandı. Vakıfbank’ı tebrik ederiz. Genel Müdürü de hemşehrimiz. Kendisini de tebrik ediyoruz.”


 
“A Milli Erkek Voleybol Takımı, geçtiğimiz hafta sonunda Hayri Gür Spor Salonu’nda Avrupa Altın Ligi A Grubu üçüncü maçında Portekiz’i 3-0 yendi. Trabzon’umuzda uzunca aradan sonra gerçekleşen önemli bir spor organizasyonuydu. İnşallah bundan sonraki süreçte bu takım önemli organizasyonları şehrimizde yapmak üzere gereken her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz.”  
 
“Büyükşehir Belediyemizin kurumsal anlamda gerçekleştirdiği bir futbol turnuvası vardı. Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ’den 32 takım katıldı. TRABİTAŞ Ofis 1., Zabıta Dairesi Başkanlığı 2., TİSKİ Tesisler Dairesi Başkanlığı 3., TİSKİ İşletmeler Dairesi Başkanlığı da 4. oldu. Çalışma arkadaşlarımızı da tebrik ediyoruz.”
 
YALINCAK PLAJI HAFTANIN 7 GÜNÜ İLGİ GÖRÜYOR
Yalıncak sahilinde güzel bir şenlik yaptıklarını da belirten Başkan Zorluoğlu, “Yalıncak Plajı büyük ilgi görüyor. Birkaç gün önce de oradaydık. Hafta sonları bilhassa ama hafta içi de uğrak nokta haline geldi. Günlük ortalama 3-4 bin insanın geldiği ve vakit geçirdiği çok güzel bir alana dönüştü” şeklinde konuştu.   


ŞEHRİMİZİ HEMŞEHRİLERİMİZLE BULUŞTURDUK
Ankara’da düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri ile ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “26-29 Mayıs tarihlerinde bütün belediyelerimizle birlikte Ankara’daki Trabzon günlerine katıldık. Şehrimizi hemşehrilerimizle buluşturduk” ifadelerini kullandı.  
 
EVLİLİK OKULU PROJESİ BAŞLATTIK
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin sosyal projelere de ağırlık verdiğini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Yeni projemiz olan Evlilik Okulu Projesi’nin geçtiğimiz günlerde iş birliği protokolünü imzaladık ve uygulamasına başladık. İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Müftülüğümüzle birlikte gerçekleştireceğiz proje ile her ayın ilk çarşamba günü Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde evlilik öncesi ve evlilik sırasında yaşanabilecek bazı sorunların çözümüne uzman personelimizin desteğiyle katkı yapmaya çalışıyoruz. İlk seminere 56 kadın ve 31 erkek olmak üzere 87 kişi ilgi gösterdi” dedi.
 
ÇOK BAŞARILI BİR TATBİKAT OLDU
Geçtiğimiz günlerde Vakfıkebir’de gerçekleştirilen tatbikatla ilgili de değerlendirmede bulunan Başkan Zorluoğlu, “Sayın İçişleri Bakanımızın katılımlarıyla Vakfıkebir’de Türkiye afet müdahale planı (TAMP) kapsamında ‘sel taşkın tehlikesi’ tatbikatı yapıldı. Büyükşehir Belediyemiz de bu tatbikata 70 personel ve 23 araç ile katılım sağladı. Çok başarılı bir tatbikat oldu. Tatbikat, bizzat İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından yönetildi. Bu manada risk altında bulunan ilimizde inşallah sel ve taşkın anlamında herhangi bir olay cereyan etmez ama ettiğinde de çok doğru müdahalelerle bunun zararını minimize etme noktasında önemli bir faaliyet olarak bilgilerinize arz ediyorum” diye konuştu.
 
YENİ SEÇİLEN MUHTARLARI TEBRİK ETTİ
Pazar günü yapılan muhtarlık seçimleri ilgili de açıklama yapan Başkan Zorluoğlu, “Vefat eden Çömlekçi Mahallesi Muhtarı Yusuf Alhan’ın yerine İsmail Taşlı, yine vefat eden Of ilçesi Fındıkoba Mahallesi Muhtarı Adem Öztürk’ün yerine Murat Öztürk ve muhtarlığı düşen Vakfıkebir ilçesi İshaklı Mahallesi Mustafa Demir yerine Keleş Kudu yeni muhtarlar olarak seçildiler. Kendilerini tebrik ediyoruz ve hayırlı hizmetler temenni ediyoruz” dedi.
 
PROJEMİZ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ
Büyükşehir Belediyesinin projesinin ödüle layık görüldüğünü de belirten Başkan Zorluoğlu, “Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ‘Yeşil Şehirler Fikir Ve Proje’ yarışmasında Büyükşehir Belediyemizin ‘Yerli Otomobil ve Diğer Elektrikli Araçlar İçin Şarj İstasyon Altyapısının Yenilenebilir Enerji İle Desteklenmesi Projesi’ ödüle layık görülmüştür. Emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.


 
BORDO-MAVİ MERDİVENLER BEĞENİ KAZANDI
1 Nolu Beşirli Mahallesi’nde bulunan 46 basamaklı merdivenin onarımını tamamlandıklarını ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Onarımın ardından şehrimizin şampiyon takımının bordo-mavi renklerine boyama işlemleri tamamlandı. Görsel olarak merdivenlere yapılan şampiyonluk kupası da çok ilgi çekti” dedi.
 
ARSİN’DE SAHİL PARKINI YENİLİYORUZ
Son bir ayda gerçekleşen yatırımlarla ilgili de kısa bilgilendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şu ifadeleri kullandı;     
“Arsin ilçemizde sahil parkı yaz aylarında çok ilgi çeken bir yer. Orası ile ilgili olarak 3.6 milyon liralık yeni ihale yaptık. Sözleşmesini imzaladık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hibe sağlanmıştır. Burada aydınlatma direklerini değiştireceğiz. Yeraltı toprak kanala ana kablo döşenmesi işlemleri yapılacak. Ve çevre düzenlemesiyle bu parkı daha iyi bir hale getirmeyi hedefliyoruz.”
 
ÇÖMLEKÇİ ACELE KAMULAŞTIRMA İŞLEMLERİ BAŞLADI
“Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Acele Kamulaştırma Kararı, 12 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlandı. Özellikle oradaki otoparkımıza Çömlekçi’nin alt kotundan giriş yapılması konusunda önemli bir dokunuş bu. Acele kamulaştırma işlemleri başladı. Mahkeme süreci devam ediyor. Tamamlanır tamamlanmaz buradaki yıkım işlemlerini yapıp hem Çömlekçi’nin alanını genişletiyoruz, hem de otoparka Meydan’a doğrudan bağlanacak bir bağlantı gerçekleştirmiş oluyoruz.”
 
ARAKLI VE SÜRMENE’DE 50 BİN VATANDAŞIMIZA TEMİZ İÇME SUYU SAĞLADIK
“Geçtiğimiz ay Araklı-Sürmene İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Hes Yapım İşini tamamladık. Güzel de bir açılış yaptık. Araklı ve Sürmene’de 27 mahallede 50 bin vatandaşımıza temiz ve sağlıklı su sağlamış olduk.”
 
47.460 ABONEYE YENİ HATTAN SU VERMEYE BAŞLADIK
“Ortahisar büyük altyapı projemiz devam ediyor. Epey bir mesafe kat ettik. Şu anda Erdoğdu bölgesinde çalışma var. Faroz bölgesine doğru geliyoruz. Şu ana kadar proje kapsamında 6.780 adet binanın canlı bağlantısı yapıldı, 47.460 aboneye de yeni hattan su vermeye başladık. Yeni hattan su verdiğimiz bölgelerde arıza neredeyse sıfır. İçme suyu kalitesinin de çok arttığı vatandaşlarımız tarafından da bize iletiliyor.”


 
SLOGANIMIZ: BU SENE YOL SENESİ
“Büyükşehir Belediyesi olarak ‘busene yol senesi’ diye bir slogan geliştirdik. Ortahisar merkezde geçtiğimiz yıllarda ve bu senenin ilk bölümünde tamamladığımız altyapı çalışmalarından sonra süratle üstyapılarını tamamlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bizim iki ekibimiz var. Ortahisar Belediyemizin ekipleri var. Birbirimizin alanlarına da teklifsiz olarak giriyoruz. Bu sene sonbahara geldiğimizde Ortahisar ilçemizde altyapıdan kaynaklı üstyapı meselesi büyük oranda çözülmüş olacak. Konaklar bölgesinde çalıştık. Kalkınma bölgesini büyük oranda tamamladık. Beşirli bölgesinde çalışıyoruz. Köseoğlu Caddesi’nin biten kısmını hallettik. Ortahisar Belediyesinin ara sokaklarda ciddi çalışmaları var. 2 Nolu Bostancı, 3 Nolu Erdoğdu, Kalkınma, Konaklar mahallelerinde çok sayıda cadde ve sokak tamamlandı.  Üniversite Mahallemizde Analiz Sokak çalışıldı, bitti. 2 Nolu Beşirli Mahallesi Nurettin Doğan Caddesi, 903, 904,905, 908, 910, 914, 915, 916, 924 nolu sokaklar, Karşıyaka Mahallesi Sempatik Sokak, 802 ve 804 nolu sokaklarda şu ana kadar asfaltlama çalışmaları, büyük bölümünde de kaldırımları tamamlanmış durumda. Ortahisar ilçesinde önümüzdeki günlerde yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.”  
 

İLÇELERDE DE ASFALT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
“İlçelerimizde de asfalt programımızı uygulamaya başladık. Sürmene ilçemizde Balık, Oylum, Zeytinli, Yukarı Çavuşlu, Konak, Yazıoba, Dirlik, Kahraman, Çamlıca, Soğuksu, Aşağı Çavuşlu ve Muratlı mahallelerimizde bu seneki programımızı tamamlayarak Araklı’ya geçtik. Araklı’dan sonra da Arsin’e geçeceğiz. Bir batı ekibimiz bir de doğu ekibimiz var. Şimdi ekip sayımızı 3’e çıkaracağız. 2022 yılında yaklaşık 120 bin ton bir asfalt programımız var, 110 bin metreküp de beton programımız var. Ortahisar ilçemiz hariç. Beşikdüzü ilçemizde de Denizli, Seyitahmet, Beşikdağı, Vardallı mahallelerimiz tamamlandı. Şu anda çalışma devam ediyor. Beton programımıza da Akçaabat’tan başladık. Hayrat, Çaykara, Dernekpazarı Of, Köbrübaşı gibi ilçelerimizde de ayrı bir ekiple devam ediyoruz.”
 
 MARAŞ CADDESİ’Nİ 15 HAZİRAN’DA TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ
“Maraş Caddesi’nin trafiğe kapatılması kararı, uzun yıllardır konuşulan kritik bir karardı. Bu kararı alırken en büyük destekçimiz de siz değerli Meclis üyelerimiz oldunuz. Güzel bir proje hazırlandı. Süratle hareket ettik. 15 Haziran’da açacağımızın sözünü verdik. Çok az bir nokta kaldı ama yağmurla çok bağlantılı. Kalan kısım ağırlıklı olarak Meydan ve batı tarafında bir bölüm. Her gün değerlendiriyoruz. Olağanüstü bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta sonuna kadar tamamlayıp hizmete açmak istiyoruz. Ağaçlarını diktik. Küçük aydınlatma aparatları monte ediliyor. Bir taraftan da banklar ve çöp kutuları gibi şehir mobilyalarını da birkaç gün içinde monte edeceğiz. Ve söz verdiğimiz gibi 15 Haziran’da tamamıyla bitirmeye gayret edeceğiz. Şehrimize hayırlı olsun. Bu tür dokunuşlarla hep beraber Trabzon’u çok daha konforlu ve yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz.”
 
BÜYÜK PROJELERİMİZ PLANLADIĞIMIZ ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR
“Büyük projelerimiz devam ediyor. Çok önemli bir sorunumuz yok. Yeni tasfiye sürecinden de çok az etkileniyoruz. Çok küçük birkaç ihalemiz etkileniyor. Büyük projelerimiz Otogar, Ganita-Faroz, Pazarkapı Camisi’nin etrafın, Kadınlar Pazarı, Kadın Yaşam Merkezi ile ilçelerimizdeki projeleler planladığımız şekilde devam edecek.”
 
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Başkan Zorluoğlu’nun açıklamalarının ardından gündem maddelerinin müzakeresine geçildi. Meclis toplantısı, 14 gündem maddesinin görüşülüp ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi.