Spor Altyapısının Güçlendirilmesi Kapsamında  Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Trabzon Üniversitesi arasında bugün protokol imzalandı. Protokol töreninde ilk olarak konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Trabzon şehri için en iyisin yapmak için bir araya geldik. Trabzon şehri bir spor şehri..” dedi. Birdal’ın ardından ise Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşık Kutlu konuştu. Kutlu, “Trabzon malum, kültür, tarih, ticaret açısından çok derin geleceği olan bir şehrimiz. Aynı zamanda spor geçmişine bakıldığında en önemli şehirlerimizden birisi. Trabzon’un spor geçmişinin alt yapısı, imkanları ve bunların tespiti, geliştirilmesi, değerlendirilmesi konusunda bir iş birliği protokolü imzalamak üzere huzurunuzdayız. 

Bu protokolü yapmaktan son derece mutluyuz. Trabzon Üniversitesi olarak; Trabzon’un spor potansiyeli, alt yapısını ölçme, değerlendirme, ülkemize kazandırma, uluslararası arenaya arz etme açısından “Sporda Ölçme Değerlendirme ve Performans Merkezi” kuruyoruz. Bizim üniversite olarak bu protokolün akademik ve bilimsel tarafını üstlenmiş bulunmaktayız. Şehrimzin spor altyapısını, insan potansiyelini tespit etme ölçme anlamında bize düşen görevleri yapmaya hazırız. Spor bilimleri fakültemiz Türkiye’nin en önde gelen fakültelerinden biri olarak buna hazırdır. Bu konuda ciddi gelişmeler olacak. Bu gelişmeler, Trabzon ve ülkemizin, dünya kamuoyunun dikkatine sunacağız” dedi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Trabzon, ülkede spor denildiği akla gelen ilk şehirlerinden. Trabzonspor’un da marka değeri olarak çok büyük katkısı var. Trabzon, 2000’li yıllarından başından itibaren çok büyük spor yatırımları almış şehir. Biz şehir olarak, bu büyük spor yatırımlarını şehrimizde gerçekleştiren sayın Cumhurbaşkanımıza ve tüm spor bakanlarımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Anadolunun bir çok şehrinde görev yapmış biri olarak Trabzon, spor yatırımları anlamında bir çok şehre göre ileri durumdadır.
Bugün özel bir vesileyle bir araya geldik. Değerli Rektörümüz ve kıymetli Spor İl Müdürümüzle birlikte kurumlar arasında spor işbirliği protokolü imzalıyoruz. Spor şehri olan Trabzon’umuza, kurumlar olarak bir araya gelerek protokol çerçevesinde nasıl daha fazla hizmet yapabiliriz, çocuklarımızın tesislerden nasıl maksimum düzeyde yararlanacağını belirliyoruz. Tesislerin kurumlar arasında planlanıp birlikte nasıl kullanılabileceğini protokolde düzenliyoruz. Performans, yetenek merkezi konusu var ki Spor Bilimleri Fakültesiyle beraber başlattığımız, ihalesini gerçekleştirdiğimiz projedir. Bu da protokolün konularından bir tanesi. Şehrimizde ki sporu ve amatör sporu daha fazla destekleyecek, daha bütüncül yaklaşımla spor tesisleri başta olmak üzere spor aktivitelerine yön verecek yapıyı oluşturmuş oluyoruz” dedi. 
FİZİKSEL İHALESİ YAPILDI
Başkan Zorluoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Çok sayıda tesisimiz var. Ama bu proje,  tesislerin etkin ve verimli şekilde kullanılması meselenin özünü temsil ediyor. Çocuklarımızın, spor tesislerine ulaşmasından başlayarak, bu spor tesislerinin uygun kulüpler arasında zaman programının yapılması, antrenörlerin eğitimli bir şekilde her branşta yer almaları ve çocuklarımızın güvenli şekilde yuvalarına götürmeleri yönünde sistem oluşturacağız. 
Sporculara özel duraklar ve sporculara özel otobüsler göreceğiz. Burada yine spor tesisleri ve amatör spor kulüplerine destek verme de önemli başlık oluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi olarak en son hentbol takımımızı bünyemize kattık. Biz uluslar ve uluslararası düzeyde başarı sağlamış veya sağlama eğilimi olan sporculara daha fazla sahip çıkmak istiyoruz. 
banner1766
Hedefimiz Trabzon’dan önümüzde ki yıllarda bir olimpiyat şampiyona bireysel olarak çıkarmak. Tesisin, şu anda fiziken ihalesi yapıldı. İnşallah güzel bir bina yapıyoruz. Bu binanı araç ve gereçleri ile ilgili ihale süreci devam ediyor. Bu binanın yapım işiyle ilgili maliyetini spor toto başkanlığımız sağlıyor. Yine bu binanın içinde ki modern cihaz ile ilgili meselesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa karşılanıyor” 
OLİMPİYAT ŞAMPİYONU ÇIKARMAK
Sporcu Araştırma ve Geliştirme Merkezinin kurulduğuna dikkat çeken Başkan Zorluoğlu, “Proje ortağımız Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Trabzon Üniversitesi. Orada Sporcu, araştırma ve geliştirme merkezi kuruldu. Yönetici şirket söz konusu ve eğitimli personel ihtiyacı var. 6 kişi şu anda Ankara’da eğitim görüyor. 6 ay boyunca bu eğitimlerini alıp gelecekler. O zamana kadar biz bu merkezi inşallah hayata geçerse, doğrudan orada hizmet vermeye devam edecek. 
Bu proje ilklerden bir tanesi. Ankara dışında taşrada ilk olacak. Trabzon gibi şehirde böyle bir merkezin oluşması hakikaten çok büyük adımdır. Bu merkezle birlikte gencimizin, çocuğumuzun evladımızın spor anlamında performansa ölçülecek, hangi spor dalına uygun olduğu tespit edilip doğru branşlara yönlendirilecekler. 
Profesyonel futbolcuların da sağlık durumları ve performansları da orada ölçülecek. 
Avrupa Şampiyonumuz var, Dünya Şampiyonumuz var. İnşallah hedefimiz Olimpiyat şampiyonluğu.. 
BAŞARI GÖSERMİŞ SPORCUAR BAŞKA ŞEHRE GİDİYOR
Başarı göstermiş sporcuların başka şehirlere gittiklerini görüyoruz. O kulüplerin kendilerine sağladığı imkanlardan dolayı. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak başarılı olmuş sporcuları İstanbul’da kulüplere kaptırmak istemiyoruz. İstiyoruz ki onları bünyemize alalım, onlara İstanbul kulüplerinin sağladığı şeyleri biz sağlarız. O sporcularımız da bizim şehrimiz adına yarışsın ve kazansınlar. Bizim şehrimiz bu manada daha fazla ulusal ve uluslararası düzeyde ismini duyuralım. 
TRABZONSPOR KULÜBÜ DE DESTEK VERİYOR
Trabzonspor kulübü başkanı da esasında Performans, Sporcu, Yetenek Merkezini konuştuk. Burada sunum yaptı değerli hocamız ve arkadaşlarımız. Onlarda destekliyorlar. Şehrin spor faaliyetleri için önemli adım olduğunu düşünüyorlar. Bu merkezi kulüp çalıştırmaya başladığımızda sağlık kontrolünden geçti denilen şeyler bizim rada sağlık kontrolünden geçecekler. Hedefimiz profesyonel sporculara hizmet vermek.

ENGELLİ ÖZEL SPORCULARINDA HAKKI

Başkan Zorluoğlu Spor Engelli özel sporcularında hakkı .Engelli kardeşlerimize nekadar önem verdiğimizi biliyorsunuz ,İlerki günlerde Özel Sporcularımız için neler yapacak olduğunuzu göreceksiniz.