Başkan Zorluoğlu toplantının başında İdlib’de şehit olan askerlerimiz, Elazığ ve Malatya depremi, Van’da meydana gelen çığ felaketi, karla mücadele çalışmaları ve dolmuş modernizasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Zorluoğlu, “Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremler bizi fazlasıyla üzdü. Elazığ’da 41 vatandaşımız hayatını kaybederken, çok sayıda bina oturulamaz hale geldi. Malatya’da da bazı ilçelerde hissedildi ve orada da vefat eden vatandaşlarımız oldu. İdlib’de kahramanca ülkemizin menfaatlerini, milletimizin hak ve hukukunu müdafaa ederken askerlerimiz şehit düştü. Son olarak Van’da yaşanan iki çığ felaketinde 40’ın üzerinde vatandaşlarımızı, güvenlik görevlilerimizi, kamu personelimizi şehit verdik. Trabzon’dan şehit olan kardeşlerimizin hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralanan ve tedavileri devam eden kardeşlerimize de acil şifalar temenni ediyoruz. Mevlam ülkemize böyle büyük acılar bir daha yaşatmasın” dedi. 
 
5 TIR YARDIM MALZEMESİ GÖNDERİLDİ
Deprem ve çığ felaketlerinin yaşandığı Elazığ ve Van’ın kendisi için çok özel şehirler olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu “Ben ilk olarak Elazığ’da ardından da Van’da valilik yaptım. Bu şehrin insanları ile de çok özel münasebetlerimiz var. Depremden hemen sonra Elazığ’a gittim ve iki gün kaldım. Trabzon halkının selamlarını, geçmiş olsun dileklerini sizin adınıza, şehrimiz adına ilettim. Ciddi manada yardım da Trabzon’dan Elazığ’a gitti. Depremin olduğu gece hiç gecikmeksizin gece 24.00’e doğru yardım kampanyasını başlattık. Emin olun gecenin o saati olmasına rağmen vatandaşlarımız Elazığ’daki depremzedelere ulaştırılmak üzere çok yoğun şekilde yardım malzemeleri getirip bizlere teslim ettiler. Bütün vatandaşlarımıza hassasiyetlerinden dolayı müteşekkir olduğumuzu ifade etmek isterim. Büyükşehir Belediyesi olarak Elazığ’a 5 TIR sevk ettik. Sadece biz değil, başta Ortahisar Belediyemiz olmak üzere ilçe belediyelerimizden de o bölgeye bizzat gidildi, beraberinde yardımlar götürüldü” ifadelerini kullandı.   
 
KARLA İMTİHANI BAŞARIYLA VERDİK

Karla mücadele çalışmaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Zorluoğlu, “Cumartesiden bu tarafa çok da alışık olmadığımız kar yağışı var. En son 3 yıl önce hatırı sayılır kar yağışı olmuştu. Meteorolojik veriler daha önceden bunun gerçekleşeceğini bize söyledi. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi olarak, ilçe belediyeleriyle çok yakın teşviki mesai içerisinde hazırlıklar yaptık. Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren yoğun şekilde hissettiğimiz kar yağışını çok büyük mağduriyetler yaşanmadan yönettik. Genel olarak memnuniyet olduğunu, basından, sosyal medyadan ve vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerden anlıyoruz. İlk andan itibaren 250’ye yakın iş makinesi 600 personelle karla mücadele yaptık. İyi bir koordinasyon güzel bir iş birliği ile karla imtihanı başarıyla verdiğimizi düşünüyoruz. Takdir milletimize, halkımıza aittir” şeklinde konuştu.


 
YOLLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU ULAŞIMA AÇILDI
Karla mücadelede açılan yollarla ilgili de bilgi veren Zorluoğlu “En son Yol İşleri Dairesi Başkanlığından aldığımız bilgiye göre 80 mahalle yolumuz şu anda kapalı durumda. 704 mahallemiz olduğu düşünülürse, bu akşama kadar arkadaşlarımızın yoğun çalışmasıyla mahalle yollarımızın büyük çoğunluğunun ulaşıma açılacağını söyleyebiliriz. Cumartesiden itibaren ana arterlere yoğun şekilde çalıştık. Özellikle Trabzon’da ağırlıklı olarak Meydan bölgesi, Maraş Caddesi, Gazipaşa Caddesi, Tanjant, Erdoğdu, Kalkınma, Beşirli, Karşıyaka mahalleleri gibi ana arterlere öncelik verdik. İlçe belediye başkanlarımız da kendi ilçelerinin ana arterlerini açık tutmaya çalıştı. Hastane yollarına özel ihtimam gösterdik. Arkadaşlarımızı çalışmalarını sabaha kadar yaptılar. Hiçbir ambulansımız bu manada zorluk yaşamadı” dedi. 
 
3 BİN KİŞİYİ ÜCRETSİZ TAŞIDIK

Başkan Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak kar yağışının ardından yoğun olan dolmuş duraklarındaki vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet verdiklerini de ifade ederek “Cumartesi kar sabah 10.00 gibi başladı ama insanlarımız tutmaz anlayışıyla araçlarıyla şehir merkezine geldiler. Üçten sonra kar bastırınca dolmuşlarımız yetersiz kaldı. Trafik problemleri yaşandı. Biz hep sahadaydık. Yenicuma, Boztepe, Bahçecik, Erdoğdu’yu da kendim gördüm. Büyükşehir Belediyesi olarak özel servis araçları ve boştaki belediye otobüslerimizle vatandaşlarımızı ücretsiz taşıma kararı aldık. Bu kararımız tabloyu düzeltti. Vatandaşlarımızın bu duraklarda uzun süre beklemelerinin önüne geçtik. Dolmuşlar da yetecek hale geldi. Trabzon merkezden yaklaşık 3 bin hemşehrimizi ücretsiz şekilde evlerine taşımış olduk. Dolmuş esnafımızın da hakkını teslim edelim. Onlar da o karmaşada, sükûnetle kendi işlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştılar. Biz de onlara ilave araç takviye etmek suretiyle destek verdik” diye konuştu. 
 
ESAS OLAN DENETLENEBİLİR BİR DOLMUŞ SİSTEMİ

Şehrin gündeminde olan dolmuş modernizasyonu hakkında da bilgiler veren Başkan Zorluoğlu “Tüm taraflarla konuyu ayrıntılı şekilde konuşuyoruz. Artık karar arifesinde olduğumuzu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Şu ana kadar kamuoyuna model üzerinde bir açıklama yapmadık. Büyükşehir Belediyesi olarak kararımızı vermedik. Kararımızı verdiğimiz gün de bunu basın huzurunda kamuoyuyla paylaşacağız. Meclisimize şunu garanti ediyoruz bu çalışmalarda bizim üzerinde durduğumuz en önemli husus, bugünküyle kıyaslanmayacak kadar konforlu, modern ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından kontrol edilen, denetlenebilen dolmuş sistemi. Bu noktada daha fazla inisiyatif alıp dolmuşların halkımıza en iyi şekilde hizmet vermesini sağlayacak düzenleme ve denetlemeleri gerçekleştireceğiz. Dolmuşlarımızın şoförünün eğitiminden, hangi durakta ne kadar yoğunluk olduğuna kadar sistemi elektronik olarak denetleyebilecek ve ona göre anlık kısa ve orta uzun vadede planlama ve tedbirleri alacak yapıya kısa zamanda kavuşacağız. Bunun ötesinde dolmuşların büyüklüklerinin ne olacağı hususu bizim açımızdan önem arz etmiyor. Esas olan konforlu seyahat ve denetlenebilir bir dolmuş sistemidir” ifadelerini kullandı.Başkan Zorluoğlu konuşması esnasında salonda misafir kısmında Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta oturmakta idi. 
 
KEYDANUR ÇOLAK’A BAŞARILAR DİLEDİ

Başkan Zorluoğlu, Macaristan’ın Budapeşte şehrinde yapılan Avrupa Karate Şampiyonası’nda 2. olan Belediyespor Kulübü’nün sporcusu Keydanur Çolak’ı da tebrik etti. Zorluoğlu, “Kızımızı yürekten tebrik ediyoruz. Hocasını ve onun bugünlere gelmesini sağlayan ailesini de yürekten tebrik ediyoruz. Hedefimiz yeni teşkilatlandırdığımız Spor Daire Başkanlığımız ve geçtiğimiz günlerde genel kurulunu yaparak yeniden organize ettiğimiz Belediyespor Kulübümüz marifetiyle Trabzon’a çok daha büyük başarılar getirecek sporcular yetiştirmektir” şeklinde konuştu.  


 
 Açıklamaların ardından Meclis gündemine geçildi. Meclis, gündemde bulunan 31 maddenin ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından sonra erdi.