Çevre şehircilik Bakanlığı ,Spor bakanlığı  ve Sürmene Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa yapımı devam eden yürüyüş ve bisiklet yolu ışıklandırma çalışmaları sona erdi . ayrıca kamera sistemi için İçişleri Bakanlığı ile yürütülen görüşmeler sonucu Sürmene Sahili baştan sona kamera sistemi ile donatılarak daha güvenli hale getirilecek .

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ayağının tozu ile yapımı tamamlanarak ışıklandırılma işlemi de sona eren Işıl Işıl görünüme sahip olan Sürmene sahilinde akşam yürüyüşüne çıktı . 
Yürüyüş sonrası bir açıklama yapan Başkan Üstün Sürmene’yi özlenen günlerine tekrar geri götüreceğiz yeniden çekim merkezi olacak demiştik bu sözümüzü de adım adım yerine getirmeye devam ediyoruz.

Üstün ;Sürmene Belediyesi imkanları ile Sürmene Tarihi iskeleye çevre düzenlemesi ferforje ,aydınlatma ve oturma bankları yapımı da devam etmekte .Sürmene sahil bandında vatandaşa çay ,su ve diğer hizmetler için Sürmene Belediyesi personelleri tarafından işletmesinin yapılacağı hizmet için iki adet kamelya yapılmakta .Sürmene sahilinde yapılan yürüyüş yolunun yaklaşık iki kilometrelik bölümünün çevre düzenlemesi peyzaj çalışmaları yapılarak daha güzel bir yaşam alanı haline getirilerek Sürmene halkının ve çevre il ilçe halkımızın hizmetine Allah’ın izni ile sunmuş olacağız