Trabzon’un Sürmene İlçe Belediye Başkanı Rahmi Üstün, ilçeye yeni bir fabrika kazandırmak için düğmeye bastı. KOSGEB desteği ile kurmayı planladığı fabrika için KOSGEB Trabzon Şube Müdürü Muhammet Mustafa Kurt ile görüşen Başkan Üstün, daha önce coğrafi işaretini aldıkları Sürmene Bıçağının menşei işaretini almak için çalışmalara başladı. 
MENŞEİ ALMALIYIZ
Üstün, “Sürmene bıçağımızın coğrafi işaretini aldık. Aldığımız mahreç işareti. Bıçağımızın bir ünitesinin imalatını yaptığımız için coğrafi işaretini alıyoruz. Bizim amacımız bıçağımızın tüm ünitesini ilçemizde yapılmasıdır. Bunun için menşei işaretini almamız gerekiyor. Menşei işaretini alınca bıçağımızın sulaması ve kesmesinin de Sürmene’de yapılması gerekiyor. İlçemizdeki bıçakçılar bıçağı Denizli veya Bursa’da kesip, sulandırarak ilçemize getiriyorlar. Sürmene’de sap takılıyor, taşlanıyor ve biletilerek Sürmene Bıçağımız piyasaya sürülüyor” dedi.
ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
Üstün, “İlçemize ham çelik olarak çeliği getireceğiz, taşlama, sulama ve kesme işlemleri burada yapılarak bıçağımız satılacak. O doğrultuda bir çalışmamız var. Ticaret bakan yardımcımızla destek noktasında bir görüştüm. Bakan yardımcımız KOSGEB’le bu işi yapabileceğimizi söyledi. KOSGEB Trabzon Şube Başkanı Muhammet Mustafa Kurt ilçemize gelerek görüştük. Sürmene’de bu işlemleri yapabilmek için bir fabrika kurma planımız var. Önce bıçakçılarımızı bir araya getireceğiz, üniversitemizle çalışmaları yaparak orijinal Sürmene bıçağımızın bütün üniteleri burada yapılacak” diye konuştu.