BAŞKAN GENÇ'TEN YENİ YIL MESAJI 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç yeni yılla Beraber yeni yıl mesajı yayınladı.

Mesajında geride bıraktığımız 2015 yılında ülkemizde ve dünyada acılı olayların yanında sevinçli olayların da yaşandığını belirten Başkan Genç, yeni yılın bütün dünyaya özellikle de İslâm dünyasına huzur, barış ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulundu.

Türkiye'deki barış ve kardeşlik iklimini bozmaya yeltenenlere 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da  izin vermeyeceklerini belirten, "Geride bıraktığımız 2015 yılı içinde şehrimiz ve ülkemiz adına yaşanan güzelliklerin yanında hepimizi üzüntüye boğan olaylar da yaşandı. Maalesef komşularımız Irak ve Suriye'de iç çatışmalar nedeniyle çok sayıda masum Müslüman yaşamını yitirdi. Komşularımızdaki bu yangını ülkemize de taşımak isteyen iç ve dış düşmanlarımız içimizdeki taşeronları kullanarak ülkemizi karıştırıp Türk ile Kürt'ü birbirine kırdırmak istiyorlar. Yaşanan tüm olaylara rağmen ülkemiz insanı birlik ve beraberliğinden ödün vermeyerek ülkemizi bölmek isteyenlere fırsat vermedi. Halkımızın bu dirayeti ve sağduyusu karşısında milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğini hiçbir güç bozamayacaktır. Buna ne milletimiz ne de devletimiz müsaade etmeyecektir." cümlelerine yer verdi.

HUZUR VE BARIŞ DOLU BİR YIL DİLİYORUM

2015 yılında Müslümanların Irak ve Suriye başta olmak üzere Afganistan, Myanmar, Libya ve diğer İslâm ülkelerinde baskı ve katliamlara maruz kaldığını belirten Başkan Genç Müslümanlara yönelik katliamlara bütün dünyanın sessiz kaldığını söyledi. Başkan Genç, mesajında "Dileğimiz yeni yılda hem ülkemizde, hem de tüm dünyada savaşların, katliamların, haksızlıkların ve acıların sona ermesi, insanların barış ve huzur içinde yaşamasıdır. Maalesef, 2015 yılı sadece ülkemizde değil dünya genelinde de özelliklede Müslüman mazlum milletlerin baskılara ve katliamlara maruz kaldığı, binlerce masumun hayatını kaybettiği acı bir yıl oldu. Başta Irak, Suriye olmak üzere Afganistan, Libya, Myanmar'da ve diğer ülkelerde Müslümanlar işkencelere ve katliamlara maruz kaldı. Birleşmiş Milletler ve diğer ülkeler bu zulümlere katliamlara ses çıkarmadılar. Yeni yılın bütün dünyaya ve Türkiye'ye huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum.

Ülkemizin 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerleyebilmesi için Ortahisar Belediyesi olarak üzerimize düşen bütün yükümlülükleri ve görevleri büyük bir azim ve şevkle yerine getireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yeni yılda da çalışmalarımızı ve hizmet kalitemizi daha artırarak vatandaşlarımıza lâyık bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğiz. Bu vesileyle, 2016 yılının şehrimize, ülkemize ve tüm dünyaya; kardeşliğe, huzura ve sevgiye vesile olmasını diliyor, tüm hemşerilerimin ve milletimizin yeni yılını tebrik ediyorum." ifadelerine yer verdi.